Δανός καθηγητής εξισώνει το Ισλάμ με το Ναζισμό

0
399

Ο 82χρονος Δανός καθηγητής ψυχολογίας Χέλμουτ Νίμποργκ, είναι γνωστός για την έρευνά του περί φυλετικών διαφορών σε σχέση με την ευφυΐα. Έχει ταχθεί κατά της μετανάστευσης, γιατί πιστεύει ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες στο μέσο επίπεδο IQ στη Δανία.

Το αντιμεταναστευτικό Κόμμα του Λαού της Δανίας Stram Kurs (Σκληρή Γραμμή), που αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικιστικό, παρουσίασε ως κορυφαίο υποψήφιό του, τον 82χρονο καθηγητή ψυχολογίας Χέλμουτ Νίμποργκ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του TV2, o Νίμποργκ επιχειρηματολογεί ότι το Ισλάμ είναι ένα «επικίνδυνο ολοκληρωτικό σύστημα», αντίστοιχο με τον σοσιαλισμό και τον ναζισμό που θα καταλάβει την Δανία.

«Τα παιδικά μου χρόνια καταστράφηκαν από το ναζισμό. Έμαθα να κρατώ απόσταση από ολοκληρωτικά συστήματα. Όταν ξεκίνησε το ενδιαφέρον μου για τα δημογραφικά, προβλέψεις πληθυσμού και ανάπτυξη, ανακάλυψα ότι τη Δανία καταλαμβάνει ένα ακόμη ολοκληρωτικό σύστημα. Ονομάζεται Ισλάμ», ισχυρίζεται ο Νίμποργκ.

Το TV2, καλεί υποψηφίους να παρουσιάσουν τις απόψεις τους ενώ στέκονται όρθιοι πάνω σε ένα άδειο αναποδογυρισμένο καφάσι. Ονομάζει το πρότζεκτ «Μιλώντας πάνω σε καφάσι μπύρες».

«Το 1966 (…) μπήκα στο πανεπιστήμιο και ήρθα σε επαφή με μαρξιστικό περιβάλλον. Εκεί έμαθα ότι ο σοσιαλισμός ήταν εξίσου ολοκληρωτικός με το ναζισμό. Έπρεπε να κρατήσω αποστάσεις και από αυτό επίσης», αναφέρει ο καθηγητής.

Ανάμεικτες ήταν οι αντιδράσεις των πολιτών που είδαν το βίντεο, στην σελίδα του TV2 στο Facebook. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για διασπορά φασιστικής ρητορικής ενώ άλλοι δεν ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την αμφιλεγόμενη άποψή του.

«Είναι αρκετά μεγάλος για να θυμάται τι υποσχέθηκαν μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν: “Ποτέ ξανά”. Και να θυμάσαι ότι ο εθνικισμός οδηγεί μόνο στον πόλεμο και τη μιζέρια», σχολίασε κάποιος κάτω από το βίντεο.

Ο Νίμποργκ είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον δημόσιο βίοι της Δανίας, λόγω των ερευνών του σε ζητήματα που αφορούν την κληρονομική ευφυΐα και την σχέση μεταξύ φύλου και νοημοσύνης. Σε μια από αυτές, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια μέση διαφορά πέντε μονάδων στο IQ των ανδρών σε σχέση με των γυναικών, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην δημόσια συζήτηση στη Δανία όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Σε άλλο άρθρο του, επιχειρηματολογεί ότι η μετανάστευση από χώρες του τρίτου κόσμου προς τη Δανία, μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα, αρνητικές συνέπειες στον μέσο όριο του IQ των πολιτών της χώρας.

Πριν γίνει ερευνητής εφυίας στο Πανεπιστήμιο Άαρχους, ο Χέλμουτ Νίμποργκ ήταν ναυτικός και κωπηλάτης και είχε κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Ρώμη το 1960.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Δανίας δημιουργήθηκε μόλις το 2017. Έχει οργανώσει παραστάσεις δρόμου, όπου καίγαν το Κοράνι, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Σήμερα, 120.000 Δανοί εκτιμάται ότι στοιχίζονται με το αντι-ισλαμικό κόμμα που ζητεί την απαγόρευση του Ισλαμισμού και την απέλαση των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα. Ορισμένες μάλιστα δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Stram Kurs μπορεί να αποσπάσει έδρες στο κοινοβούλιο της Δανίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ