Τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;

0
26

Τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;

Mάθετε τα παιδιά σας αυτό και θα φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία Πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο

Η αγάπη του εαυτού δεν είναι αλαζονική ή εγωιστική. Ούτε σημαίνει να βάζετε τον εαυτό σας πρώτα σε βάρος των άλλων. Δεν σημαίνει να περνάει πάντα το δικό σας. Ούτε σημαίνει να νικάτε συνέχεια. Και φυσικά δεν σημαίνει να βάζετε συνέχεια σε προτεραιότητα τα θέλω και τα πρέπει σας.

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι δέχομαι το θαύμα της ύπαρξής μου. Ότι σέβομαι το υπέρτατο δώρο της ζωής. Αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι. Και με τα “φωτεινά” μέρη μου και με τα “σκοτάδια” μου, και με τα “καλά” μου και με τα “κακά” μου, και με τα «σωστά» μου και με τα «λάθος» μου. Γιατί βαθιά μέσα μου γνωρίζω ότι ο πραγματικός εαυτός μου δεν περιορίζεται από αξιολογητικά δίπολα.

Σημαίνει να είμαι ευγενική με τον εαυτό μου. Να φροντίζω τον ψυχισμό μου, το σώμα μου και το πνεύμα μου, δηλαδή τα τρία επίπεδα που αποτελούν την ύπαρξη μου. Πρόκειται για τη γνώση και την αναγνώριση του τι αξίζω, όχι τι έχω επιτύχει ή τι σκέφτονται οι άλλοι για εμένα, αλλά επειδή η αγάπη είναι το γενεσιουργό δικαίωμα μου.

«Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις» Για να δώσετε αγάπη, χρειάζεται πρώτα να έχετε αγάπη. Για να έχω αγάπη, χρειάζεται να αγαπάω εμένα. Μόνο τότε θα είμαι σε θέση να αγαπάω πραγματικά τους άλλους απλά για τη χαρά και το αίσθημα πληρότητας που νιώθω. Δώστε την αγάπη που θέλετε να ζήσετε και θα δείτε και θα νιώσετε όλη τη δύναμη που εμπεριέχει η αγάπη. Η αγάπη δεν εξαντλείται ούτε περιορίζεται. Η ουσιαστική αγάπη πολλαπλασιάζεται και μεταμορφώνει!

Η αγάπη προς τον εαυτό μας, μας παρέχει μια εσωτερική ευτυχία, εμπιστοσύνη και ηρεμία που δεν επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικές συνθήκες και απόψεις. Μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πιο υγιείς επιλογές και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας, από τις στενές σχέσεις μας μέχρι και τα οικονομικά μας.

Μας επιτρέπει πραγματικά να χαιρόμαστε με την χαρά των άλλων ανθρώπων και όχι να αναρωτιόμαστε “γιατί όχι σε εμένα”. Μας επιτρέπει να αγαπάμε πιο ειλικρινά τους άλλους. Τελικά, όσο περισσότερο αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο περισσότερο όλα και όλοι ωφελούνται.

Με λίγα λόγια, η αγάπη του εαυτού αποτελεί προϋπόθεση για την αληθινή αγάπη των άλλων. Η αγάπη του εαυτού μας δεν είναι εγωιστική η άνευ όρων αγάπη του εαυτού μας είναι το γενεσιουργό δικαίωμα μας. Αν δεν συμπονέσουμε, αγκαλιάσουμε εμείς εμάς, ποιον περιμένουμε να το κάνει για εμάς;

Πηγή: healthyvoice.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ