ΥΠΕΞ για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις

0
23

Τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα σχολιάζουν διπλωματικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις.

«Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα», σημειώνουν σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στα Κατεχόμενα σήμερα. Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ερσίν Τατάρ,  ανέφερε ότι η Ελλάδα δημαγωγεί και «κλαίγεται» στη διεθνή κοινότητα για το θέμα του Αιγαίου, λέγοντας ότι «η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

«Δεν περιμέναμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έλεγε καλά λόγια για εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Κογκρέσο», σημείωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι έγιναν πολλές συναντήσεις για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή χωρίς την παρουσία της Άγκυρας οι οποίες «δεν επηρεάσαν καθόλου την Τουρκία».

«Τι θα συμβεί αν κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις με άλλους, τι θα πετύχουν αν είναι εχθρικοί προς την Τουρκία», αναρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι είναι δικαιολογημένη η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προχωρώντας σε μια επίθεση προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το CNN Turk, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου πέρσι στην Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα έλεγε «κάτι αρνητικό» για την Τουρκία και τελικά το έκανε.

Από την άλλη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά είναι υπέρ της συνεργασίας και όχι της έντασης, ενώ θα διεκδικήσει τα δικαιώματά της. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στις παραβιάσεις», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ