Γαλλία: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επιβλήθηκε στη Μαρίν Λεπέν για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος

0
41

Σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδίκασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα γαλλικό δικαστήριο τη Μαρίν Λεπέν καθώς και 8 ευρωβουλευτές και 12 βοηθούς τους για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και, μάλιστα, η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη.

Ωστόσο, μένει να ανακοινωθεί η διάρκεια κατά την οποία η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN) δεν θα μπορεί να είναι υποψήφια για δημόσιο αξίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν αποχώρησε από το δικαστήριο πριν καν διαβαστεί πλήρως η ποινή.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν ότι διέθεσε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να πληρωθεί το προσωπικό που εδρεύει στη Γαλλία.

Η ετυμηγορία απειλεί να ανατρέψει το γαλλικό πολιτικό σκηνικό, καθώς η Μαρίν Λεπέν είναι πρωτοπόρος στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές του 2027.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην απόφαση ήταν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media έγραψε «Je suis Marine».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ