Το εστιατόριο του Ευαγγελάτου στην Αγίου Νικολάου της Πάτρας, ήταν ένα από πλέον πολυτελή εστιατόρια της χώρας με την κλασσική ελληνική, αλλά και ξένη, γκουρμέ κουζίνα.
Στην ελληνική, ξεχώριζαν ο μουσακάς και το κουνέλι στιφάδο.
Στου Ευαγγελάτου κυριαρχούσαν ο σεβασμός και η πειθαρχία, όχι μόνο σε σχέση με τους πελάτες, αλλά και μεταξύ των εργαζομένων, που φορούσαν λευκά πουκάμισα και παπιγιόν…
Από εκεί περνούσε όλη η αφρόκρεμα της Πάτρας…
Μετά την Ανάσταση, ερχόταν όλος ο καλός κόσμος με πολυτελή αυτοκίνητα και έτρωγαν μαγειρίτσα…
Από τον Ευαγγελάτο, είχαν περάσει εφοπλιστές, η Κατίνα Παξινού, αλλά και ο Ωνάσης με τη Χριστίνα και την παρέα του.
O τότε σερβιτόρος Παναγιώτης Τρικόγιας, θυμάται το πουρμπουάρ που του άφησε ο Ωνάσης, μέσα σε ένα φάκελλο : 20.000 δραχμές…
Φωτογραφία από το αρχείο της Μαρίας Τζερμπίνου – Μπούτσικα.
Από το βιβλίο της κ. Γιώτας Κοντογεωργοπούλου “Ιστορίες εστίασης -Στην Πάτρα του 20ου αιώνα”, εκδ. “ΤΟ ΔΟΝΤΙ” Πάτρα 2017