Πελώνη: Εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία – διαγνωστικά εργαστήρια

0
92

Νομοθετική διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικα πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια, θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την ακόμη μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 22.00 ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Όπως είπε η κ. Πελώνη κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας εμβολιασμοί θα γίνουν και την Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. «Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα γίνουν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί» ανέφερε, προσθέτοντας πως «καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54
ετών.

Από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ