Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα έχουν γίνει ροζ

0
127

Η κυβέρνηση αποδέχεται την αμφισβήτηση και του κυριαρχικού δικαιώματος και του δικαιώματος της κυριαρχίας, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στο Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει το Oruc Reis να περάσει μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα έχουν γίνει ροζ, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Όπως είπε, αν και ζήτησε να ανακληθεί η δήλωση υπουργού που είπε ότι η το Oruc Reis να περάσει μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια «όχι μόνο δεν έγινε, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι είναι επίσημη κυβερνητική η αποδοχή  αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μας. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα ότι με ευθύνη της κυβέρνησης τα διπλωματικά μέτρα έρχονται αργά, καθυστερημένα και πρόχειρα ενώ  στα επιχειρησιακά απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

«Όταν η εντολή είναι ότι θα δράσετε μόνο αν περάσουν από τα 6 ναυτικά μίλια τότε τους δένουν τα χέρια», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας ότι αυτό είναι αδιανόητο, ότι αποθρασύνει την Τουρκία. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της ότι  «θα πάμε σε θερμό επεισόδιο όσο δεν δείχνουμε δύναμη, αποφασιστικότητα και συγκεκριμένη στρατηγική για να υπερασπιστούμε ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η αδυναμία μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό».

Όσον αφορά τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί πρωτοβουλιών για κυρώσεις στην Τουρκία και περί της πρότασης να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας, σχολίασες ότι δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ