Το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο περισσότερο από μια εβδομάδα

0
48925

Το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο για περισσότερο από μια εβδομάδα να γκριζάρει την ελληνική υφαλοκρηπίδα (και την Κυπριακή ΑΟΖ!) ανατολικά του 28ου μέχρι του 30ου Μεσημβρινού…

Απο την απο δω πλευρά η κυβέρνηση απολαμβάνει τα μπάνια του Αυγούστου και ετσι ενω το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο πήρε την
εγκριση από τη Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Αίγυπτο, ο Μητσοτάκης διαμηνύει ότι η Ελλάδα προτίθεται να κυρώσει τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, μόλις ανοίξει η Βουλή…
Μετά τις θερινές διακοπές των εθνοπατέρων και εθνομητέρες … δηλαδή μεταξύ 24 και 28 Αυγούστου.
Η έγκριση όμως των συμφωνιών από τα κοινοβούλια είναι προαπαιτούμενο για την κοινοποίησή τους στον ΟΗΕ και για να παράγει νομικό έρεισμα έναντι του τουρκολιβυκού συμφώνου…

Οι «ενσωματωμένοι κονδυλοφόροι» έχουν κατεβάσει τις πέννες, αν κρίνουμε από το βαθμό «αυτοελέγχου», «αυτοσυγκράτησης» και «αυτολογοκρισίας» της συντριπτικής πλειοψηφίας των εχόντων υποχρέωση να ενημερώνουν για τα γεγονότα τον κόσμο… τώρα τελευταία έχουν περάσει σε νέο επίπεδο: “no news”!

Από τις «ψευδείς ειδήσεις» αλλάξαμε και περάσαμε στις «μη ειδήσεις».
Οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ
και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που κυβερνά τη χώρα έχασε την απόλαυση της θερινής ραστώνης γιατι βούιξε ο τόπος
απο τη δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού…
το πρωί της Τρίτης, 18 Αυγούστου, στο Open TV. O αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ο προσωπικος συμβουλος του Μητσοτακη κ. Διακόπουλος επί της ουσίας αποκαλυψε όσα ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και δημοσιογράφοι απέκρυπταν. Μάλιστα με άλλα λόγια είπε ψεύτρα την κυβέρνηση Μητσοτακη, υποστηρίζοντας ότι το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες.
Αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας του Πρωθυπουργού;
Ποια πλάτη έχει και δεν τολμά ο Μητσοτάκης να τον απολύσει ;
Ως σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να μιλάει μόνο αν του το επιτρέπει ο κ. Μητσοτάκης. Κατά συνέπεια η στάση του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Μήπως ήταν βαλτός από το Μητσοτάκη για να μας προετοιμάσει;

Μόλις 1 στις 5 εφημερίδες μας «πατριωτιμήθηκε» να «σηκώσει» το θέμα .
Αν είναι δυνατόν να θεωρείται «υποχρέωση» να υπάρχει επικοινωνιακή γραμμή «συγκάλυψης», ή «αποκάλυψης» του εθνικού εγκλήματος διαρκείας ότι ένα τούρκικο ερευνητικό σκάφος ρευστοποιεί συστηματικά τα σύνορά μας εδώ και μια εβδομάδα και στους περισσότερους της σάπιας,ανήθικης,διαπλεκόμενης, προσκυνημένης, Εθνομηδενιστικής πολιτικοκοινωνικό οικονομικής ελίτ,δεν καίγεται καρφί…

Τρίτη 18 Αυγούστου: Πόσες ελληνικές εφημερίδες είχαν ως πρώτο θέμα τα ελληνοτουρκικά; Μόλις 2…!
Πρωτόφαντα γεγονότα συμβαίνουν!
Ένας σύμβουλος να αδειάζει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και να μην τρέχει τίποτα…. ακόμα και τώρα που το ειπαν τα επίσημα χείλη του εξ απορρητων συμβούλου του Μητσοτακη… δηλαδη ότι η παρουσία του Oruc Reis με τα ποντισμένα καλώδια συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, καταπατούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και δημιουργούν τετελεσμένο όμοιο με αυτό των Ιμίων, το οποίο εκτός της σύναψης συμφωνιών, απαιτεί την δυναμική εμπλοκή για να ανατραπεί, αφου η παραβίαση θεμελιώδους συμφέροντος ή/και κυριαρχικού δικαιώματος συνιστά επιθετική πράξη της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος.
Τώρα είναι η ώρα του πρωθυπουργού. Από την απόφαση του θα κριθεί η κατάταξη του στην ελληνική ιστορία.
Θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Σημίτη η του Κώστα Καραμανλή;

Θα κριθούμε ολοι μας και ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Λαος ως «εν καιρω Πολέμου» που ισως δεν θα αποφύγουμε,καθώς απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία που διεκδικεί να μεγαλώσει τα σύνορα της.
Υπάρχει έλληνας πρωθυπουργός που μπορεί να παραδώσει έστω μια σπιθαμή αέρος
η θαλάσσης η στεριας;

Είναι δυνατόν ο γόνος μιας πολιτικής οικογένειας να παραδώσει το μόνο που μας απέμεινε ως Λαού. Την εθνική μας υπερηφάνεια,την τιμή και την αξιοπρέπεια ολόκληρου του λαού και του Έθνους ;
Όχι ποτέ !

Εδώ και τώρα ομως
ΕΠΕΙΓΕΙ η αμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την λήψη ιστορικών αποφάσεων!

Εδώ και τώρα, διαβήμα της Ελλάδος στα ηνωμένα έθνη για τις τουρκικές παραβιάσεις.
Εδώ και τώρα, απέλαση του Τούρκου Πρέσβη,αφου οι Τούρκοι παραβιάζουν δέκα μέρες τώρα τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και συνεχίζουν τις προκλήσεις .

Η λογική της αποτροπής, που είχε αναπτυχθεί τέλη Ιουλίου, δυστυχώς ανατράπηκε από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το Oruc Reis παρά την ανάπτυξη του ελληνικού στόλου να προχωρεί κανονικά σε έρευνες και να προκαλεί τα πρώτα τετελεσμένα γκρίζων ζωνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ