Νικολόπουλος προς Πελετίδη: «Τι απαντάτε κύριε δήμαρχε για το Αστυνομικό Μέγαρο;»

0
59528

Ερώτηση κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα», προς τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη με αφορμή την πολύκροτη ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου:

Γιατί κωλυσιεργείτε για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου;

Κύριε δήμαρχε,

Είναι γνωστή ιστορία του αστυνομικού μεγάρου σε όλους τους συμπολίτες ασφαλώς και στην Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς, θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας.

Δυστυχέστερα όμως, δεν προχωράει η κατασκευή και μάλιστα εξαιτίας των Δημοτικών Αρχών. Πιο συγκεκριμένα, η υπερφίαλη Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Φούρα που παρίστανε την προοδευτική, σταμάτησε την ανέγερση του μεγάρου που με κόπο πολύ είχε δρομολογηθεί.

Όπως γνωρίζετε, είχαν ολοκληρωθεί και είχαν εγκριθεί η μελέτη, οι άδειες

οικοδομής, η έγκρισης της χρηματοδότησης και όλες οι σχετικές διαδικασίες. Είχαμε φτάσει στο θεμέλιο λίθο που έμπαινε στο οικόπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με σφιχτό χρονοδιάγραμμα υλοποιούσε. Οι τοπικές εφημερίδες της 21ης Μαΐου 2020 μας πληροφορούν ότι και πάλι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αποκτήσει η τρίτη πόλη της Ελλάδος ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας έχει επαναφέρει το τελευταίο διάστημα επιτακτικά το αίτημα για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου και μάλιστα κατηγορεί τη Δημοτική σας Αρχή για τη στασιμότητα που εμφανίζεται.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ενώ υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να γίνει το νέο αστυνομικό μέγαρο, το οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πατρέων έχει πολλές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και ενδεχομένως να χαθεί και η εγκριθείσα χρηματοδότηση.

Κύριε δήμαρχε καλείστε να απαντήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν επισπεύδετε τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου ώστε να καλύψει τις αυξημένες και σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αστυνομίας; Πώς απαντάτε στις δικαιολογημένες καταγγελίες των αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και στην κριτική των συμπολιτών μας, για την περίεργη αδιαφορία και ύποπτη αδράνεια που δείχνετε;»

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ