Τράπεζες -7% στο ΧΑ, χαμηλό βαρομετρικό στις αγορές

0
141

Μετά από μία εβδομάδα ισχυρής ανάκαμψης το κλίμα επιδεινώνεται πάλι στις αγορές και οι δείκτες επιστρέφουν σε πτωτική τροχιά. Μεγάλες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο ΧΑ, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.

Αρνητικός καταλύτης η κλιμακούμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας για τις ευθύνες εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού, η οποία προστίθεται στις ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στη Φρανκφούτη ο DAX υποχωρεί κατά 3%, περίπου 3,4% χάνει ο γαλλικός CAC40, 2,5% οι απώλειες στο ιταλικό και το ισπανικό χρηματιστήριο.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου crude WTI υποχωρεί κατά 7% (από 19,8 σε 18,3 δολάρια) μετά από ένα εβδομαδιαίο ράλι 0,34%.

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με “βουτιά” των βασικών δεικτών, που παραμένουν σε τροχιά διολίσθησης με διευρυνόμενες απώλειες
Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 4% στις 603,2 μονάδες. Στο -3,95% ο FtASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες στο τραπεζικό ταμπλό. Ο κλαδικός δείκτης βυθίζεται στο -7,30%. Εθνική -8,5%, Eurobank και Attica -7,5%, Πειραιώς -7%, Alpha -6%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips με θετικό πρόσημο κινείται μόνο ο Σαράντης (+1,3%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν: Aegean -20%(!), Βιοχάλκο -8,5%, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -5,6%, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής -4,4%, Motor Oil -4,1%, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ -3,4%.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here