Φήμες ότι είναι σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν | Κινέζοι ειδικοί εσπευσμένα στην Βόρεια Κορέα

0
185

Ιαπωνικά μέσα μετέδοσαν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα και για τον λόγο αυτό η Κίνα στέλνει ομάδα ειδικών στην Βόρεια Κορέα για να βοηθήσουν τους γιατρούς του, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν γνώση της κατάστασης. Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη καθώς φήμες θέλουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη να είναι νεκρός.

Η είδηση για την κινεζική αποστολή έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες οι οποίες μεταδίδονται κυρίως από ιαπωνικά ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «φυτό» μετά από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο αν το ταξίδι των Κινέζων γιατρών στην Βόρεια Κορέα αφορά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα μετά από την εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ επικαλέστηκε έναν κινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκεπτόταν την επαρχία όταν έπιασε το στήθος του και κατέρρευσε. Ο γιατρός που ήταν μαζί του εκείνη την στιγμή του έκανε ανάνηψη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Την ώρα που δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τον θάνατο του Κιμ, το hashtag #KimJongUndead ήταν τρεντ στο twitter την Παρασκευή.

Η κινεζική αποστολή με ένα ανώτατο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας να είναι επικεφςλής έφυγε για την Βόρεια Κορέα την Πέμπτη υποστηρίζουν άλλες δυο πηγές.

Παρότι ζητήθηκε κάποιοι σχόλιο από το τμήμα διασύνδεσης Κίνας – Βόρειας Κορέας, δεν υπήρχε καμία απάντηση έως το βράδυ της Παρασκευής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επίσης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το NK, ειδησεογραφικό site που έχει έδρα την Σεούλ, είχε μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Κιμ ανάρρωνε από μετά από επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου.

Νοτιοκορεάτες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ένας Κινέζος αξιωματούχος επιμένουν ότι τίποτα δεν δείχνει ότι κινδυνεύει η ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι δεν υπάρχει ασυνήθιστη κινητικότητα στην Βόρεια Κορέα.

Την Παρασκευή, πηγή από τη Νότια Κορέα ανέφερε στο Reuters ότι σύμφωνα με τις μυστικές τους υπηρεσίες ο Κιμ είναι ζωντανός και πιθανότατα θα κάνει σύντομα μια δημόσια εμφάνιση.

Είπε ακόμα ότι δεν έχει κανένα σχόλιο για την κατάσταση του Κιμ και ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή της Κίνας.

Το ίδιο και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες ανέφεραν ότι γνωρίζουν για τα προβλήματα υγείας του Κιμ αλλά δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις πιο απομονωμένες και μυστικοπαθείς χώρες του κόσμου και η κατάσταση της υγείας των ηγετών της αντιμετωπίζεται πάντα ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Το Reuters αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή ούτε το που βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν ούτε για την κατάσταση της υγείας του.

Η τελευταία φορά που έγινε αναφορά για παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κυβερνητική σύσκεψη ήταν στις 11 Απριλίου και επίσης εντύπωση προκαλεί ότι δεν παρέστη στην μεγαλειώδη παρέλαση για τα γενέθλια του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ