Διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα

0
2698

Ενδείξεις για την εξάπλωση του κοροναϊού στην κοινότητα έχουν πλέον οι επιστήμονες, με βάση νέα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα για τα οποία η ιχνηλάτηση κατέδειξε ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της εν λόγω επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νικόλαο Σύψα.

Το γεγονός αυτό θεωρείται κομβικής σημασίας, όπως επεσήμανε ο ειδικός μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, με αναφορά στα νέα δεδομένα σχετικά με την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Μάλιστα, ένα εκ των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Ο 67χρονος ασθενής είχε επισκεφθεί δυο φορές νοσοκομείο, αλλά δεν είχαν ληφθεί μέτρα καθώς δεν συνδέθηκαν τα συμπτώματα με τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, ενώ αναμένονται δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα καθώς και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here