Στουρνάρας στο Reuters: Προς πλήρη άρση των capital controls φέτος

0
221

Η Ελλάδα οδεύει προς την πλήρη άρση των capital controls φέτος, όπως δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων φέτος», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του στο Reuters, στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου.

Η Αθήνα επέβαλε κεφαλαιακούς ελέγχους τον Ιούνιο του 2015, τότε που είχε εκπνεύσει η περίοδος παράτασης του προγράμματος διάσωσης, χωρίς να έχει συμφωνηθεί νέα παράταση με τους πιστωτές. Εκείνη την περίοδο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε αποφασίσει να μην αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση  στο κλείσιμό τους για 20 ημέρες και στην επιβολή capital controls,

Βάσει του οδικού χάρτη για την χαλάρωση των περιορισμών, που εκδόθηκε το 2017, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να δουν ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των καταθετών και πρόοδο στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την πλήρη άρση των capital controls. Η Ελλάδα εξήλθε τον Αύγουστο του τρίτου προγράμματος, ενώ παρατηρείται, αν και με αργούς ρυθμούς, επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ