Συρία: Κούρδοι μαχητές απελευθέρωσαν χιλιάδες πρόβατα από «πορνείο ζώων» του ISIS

0
460

Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά απελευθέρωσαν περισσότερα από 3.000 πρόβατα και 700 κατσίκες που κρατούνταν σε φάρμες κοντά στην πόλη Αλ-Ταμπνί της Συρίας και χρησιμοποιούνταν ως σκλάβες του σεξ από τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν τρία χωριά, που ήταν από τον έλεγχο του ISIS, και σε ένα από αυτά εντόπισαν ένα «πορνείο ζώων», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι Πεσμεργκά, με περίπου 4.000 ζώα.

Στρατηγός των Κουρδικών δυνάμεων περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνταν τα ζώα και την κακομεταχείρισή την οποία βίωναν.

«Τα πρόβατα και οι κατσίκες ήταν στριμωγμένα σε ένα μικρό δωμάτιο, γεμάτο με βρώμικα στρώματα», είπε.

Σύμφωνα με πολίτες της περιοχής, που είχαν αναγκαστεί να εργαστούν στο πορνείο, ορισμένα ζώα έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ακόμη και από 100 μαχητές του ISIS ημερησίως.

«Ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της περιοχής. Περισσότεροι από 10.000 μαχητές του ISIS το επισκέπτονταν κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους πολίτες.

Τα ζώα πλέον θα μεταφερθούν σε κουρδικό έδαφος στη Συρία και θα δωθούν σε οικογένειες Πεσμεργκά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους καταγγέλλονται για κτηνοβασία, αλλά αυτή ήταν η πρώτη επιχείρηση σε «πορνείο ζώων» κατά την οποία εντοπίστηκαν ζώα.

Ανάλογες επιχειρήσεις είχαν γίνει στη Ράκα και την Παλμύρα, όμως οι τζιχαντιστές είχαν φροντίσει να μεταφέρουν τα ζώα σε άλλο μέρος.

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων εκτιμούν πως 80.000 – 150.000 ζώα χρησιμοποιούνται κατά ανάλογο τρόπο από τον ISIS. Τα περισσότερα είναι πρόβατα και κατσίκες, αλλά δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που επιλέγονται αγελάδες ακόμη και κοτόπουλα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ