Συγκλονιστική η τελευταία συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Νικολόπουλου στο Royal

0
79

Νίκος Νικολόπουλος: «Στο Δημαρχείο το κόμμα των Πατρινών!»

Σε πανηγυρικό και νικηφόρο κλίμα, και με τον Νίκο Νικολόπουλο να καλωσορίζει τους πολίτες στη… ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου Δημάρχου, στο κατάμεστο – εντός και εκτός – Royal της Ακτής Δυμαίων.

Χιλιάδες Πατρινοί παραβρέθηκαν στην τελευταία και κεντρική συγκέντρωση του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος συγκινημένος χαρακτήρισε ως «ένα ακόμα παράσημο της πολυετούς παρουσίας του στα κοινά» την προσέλευση του κόσμου και υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα της Κυριακής «θα είναι νικηφόρο και συντριπτικό»!

«Δεν το λένε μόνο οι δημοσκοπήσεις και οι στοιχηματικές εταιρείες.  Δεν το ψιθυρίζουν μόνο στα επιτελεία τους οι άλλες δημοτικές παρατάξεις. Το φωνάζει όλη η Πάτρα! Όποιος κάνει μία βόλτα στο κέντρο και τις συνοικίες, καταλαβαίνει τι θα γίνει την Κυριακή. Όποιος έρχεται σε επαφή με τους απλούς ανθρώπους αυτής της πόλης, δεν χρειάζεται δημοσκοπήσεις για να καταλάβει το αποτέλεσμα. Η Νέα Πάτρα θα είναι η επόμενη δημοτική Αρχή» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, που παρομοίασε την υποστήριξη στη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ με ένα… «θεριό» που όπως είπε «θα καταπιεί τη στασιμότητα και την αδράνεια, αλλά και θα διαλύσει τους ιδεοληπτικούς και τους επιτήδειους».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Χωρίς να… μασάει τα λόγια του για μία ακόμα φορά, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έγινε δήμαρχος ο κ. Πελετίδης με το 5% του ΚΚΕ, αλλά με τις πλάτες και την υπόγεια υποστήριξη άλλων. Ακόμα και μία μερίδα συμπολιτών μας, που απογοητευμένοι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, μπορεί να τον ψήφισε εξαιτίας του φιλολαϊκού προσωπείου του και της υποτιθέμενης αγνότητάς του, δεν αρκούσε για να τον κάνει δήμαρχο στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι δεδομένο: Κάποιοι έδρασαν υπόγεια και στήριξαν την επιλογή Πελετίδη! Είτε για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, είτε από… κακία.  Για να ανακόψουν τον δρόμο άλλων ανθρώπων και άλλων δυνάμεων. Που ήξεραν πως είναι καλύτεροι από αυτούς ή ότι δεν θα τους έκαναν πια τα χατίρια».

Ο Νίκος Νικολόπουλος πρόσθεσε πως ευθύς εξαρχής γνώριζε ότι αυτό το υπόγειο σύστημα που αποτελείται από «δεξιόστροφες και αριστερόστροφες πατερίτσες του κ. Πελετίδη» θα πολεμούσε τη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, γιατί ξέρει ότι είναι αδέσμευτη, αλλά όχι… βολική σε συμφέροντα και στην μετριοκρατία που έχει απλωθεί στην πόλη. «Γνώριζα σε κάθε βήμα τους, τι θα επιχειρήσουν να κάνουν. Με ποιους τρόπους και μεθοδεύσεις θα προσπαθήσουν να μας χτυπήσουν και μέσω ημών, να χτυπήσουν άλλη μία φιλελεύθερη και πραγματικά προοδευτική προοπτική για την Πάτρα» είπε, κάνοντας λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που υπάρχει στην πόλη, η οποία πλέον όμως, έφτασε η ώρα να… ισοπεδωθεί.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

«Θα χτίσουμε μία όμορφη και καλύτερη πόλη, με ελπίδα και προκοπή για τους πολίτες της. Και κυρίως εκείνους που βρίσκουν διαρκώς κλειστές τις πόρτες γιατί δεν έχουν… μπάρμπα στη Κορώνη» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές που διέπουν το πρόγραμμα της παράταξης, που όπως τόνισε, είναι το πιο πλήρες και αναλυτιό που έχει εμφανιστεί ποτέ από δημοτική παράταξη.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη «απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το λιμάνι μας είναι εδώ. Μπορεί να μετατραπεί και πάλι σε πύλη προς τη δύση για την μεταφορά εμπορευμάτων, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Και γι’ αυτό θέλουμε και τους δρόμους, και τον σιδηρόδρομο και το νέο εμπορικό λιμάνι! Και γι’ αυτό δεν θέλουμε το σχέδιο του κ. Κατσιφάρα και του κ. Πελετίδη, να φτιάξουν στον παλιό Λαδόπουλο ένα ακόμα συγκρότημα γραφείων και διοικητηρίων. Τόσα άδεια δημόσια και ιδιωτικά κτίρια παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Γιατί να καταστρέψουμε ένα «φιλέτο» που με μεγάλο δανεισμό απέκτησε η Πάτρα, προκειμένου να μετατραπεί σε διοικητήριο; O Λαδόπουλος, ακριβώς απέναντι από την πηγή ζωής για την Πάτρα, που είναι το λιμάνι της, πρέπει να μετατραπεί σε πηγή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε πηγή εισοδημάτων! Αρνούμαστε λοιπόν τα διοικητήρια και μία νέα «πόλη γραφειοκρατίας» μέσα στην πόλη. Θέλουμε πάρκα και παιδικές χαρές για τα παιδιά μας. Χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. Και επιχειρήσεις… Τέρμα πια με την ενοποίηση της επιχειρηματικότητας! Όχι, δεν θα τσιμεντώσουμε τον Λαδόπουλο, δεν θα τσιμεντώσουμε το θαλάσσιο μέτωπο, δεν θα τσιμεντώσουμε την Πάτρα. Απεναντίας, θα φροντίσουμε να γίνουν και άλλες πλατείες και άλλα πάρκα. Να πολλαπλασιαστεί το πράσινο. Να μετατραπεί ακόμα και αυτή η πλατεία Γεωργίου από καμίνι καλοκαιρινό σε τόπο δροσιάς και αναψυχής όλων των Πατρινών.

Όμως θέλουμε να σταματήσει αυτή η δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Θέλουμε οι τοπικοί έμποροι και επιχειρηματίες να ενισχυθούν. Θέλουμε η Πάτρα να ελκύσει και νέες επενδύσεις. Θέλουμε η Πάτρα να γίνει μία πόλη φιλική στην επιχειρηματικότητα. Και η επιχειρηματικότητα φιλική προς την πόλη και τις ανάγκες της.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η παράταξή του στην εικόνα της πόλης. «?Θα τολμήσουμε να βάλουμε τάξη στο χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για νέο κυκλοφοριακό σχεδιασμό, νέες πεζοδρομήσεις, καθημερινή καθριότητα στο κέντρο και τις συνοικίες. «Αντί να αφήνουμε να χύνεται το νερό της πόλης από τις χιλιάδες διαρροές και ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΥΑΠ, εμείς θα ανακαινίσουμε το δίκτυο και με το νερό που χάνεται, θα πλένουμε τους δρόμους, τις πλατείες και τους κάδους απορριμάτων. Αυτή η βρώμα και η δυσωδία που υπάρχει σε όλη την πόλη, θα πάψει να υπάρχει!» επεσήμανε.

Τέλος, εστίασε στην «πόλη των παιδιών και των νέων».  «Αν δεν προσέξουμε τα παιδιά μας, χάνουμε το μέλλον μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας την ανάγκη να γίνει η πόλη φιλική στις οικογένειες και ιδιαίτερα, τα μικρά παιδιά. «Για εμάς δε νοείται σύγχρονη μεγαλούπολη χωρίς να έχει μία ή και δύο μητροπολιτικές παιδικές χαρές.  Δε νοείται Πάτρα χωρίς πάρκα και ποδηλατόδρομους. Χωρίς γήπεδα και αθλητικούς χώρους. Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήσαμε μία μεγάλη εκδήλωση και παρουσιάσαμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας για τη στήριξη του τοπικού αθλητισμού. Γιατί, δεν το κρύβουμε: Θέλουμε να βγάλουμε νέους «Δαβουρλήδες» και «Κανέλους Κανελλόπουλους». Αλλά θέλουμε και να έχουν τα παιδιά μας διεξόδους.

Και κυρίως, να μάθουν να αγαπούν την πόλη για την ομορφιά της και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Επιτρέψτε μου να το πω: Χρειαζόμαστε μία κουλτούρα νέας Πατρινολατρείας!» είπε.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Ακόμα, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως η «καρέκλα» του δημαρχου δεν είναι αυτοσκοπός για τον ίδιο. «Αν ήθελα καρέκλες και αν ήμουν υποτακτικός, θα είχα προ πολλού» είπε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν τον συνεπήρε η… γλύκα της εξουσίας, παρά μόνο η προσφορά στην αλήθεια και στο κοινωνικό σύνολο.

«Είμαι μόνο το «όχημα» για να αλλάξει η πόλη μου εποχή. Να ξεφύγει από την παγίδα θανάτου στην οποία έχει πέσει και να καταθέσω τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και τις γνωριμίες μου, ώστε να περάσει αυτή η πόλη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της: Τα παιδιά της! Θα είμαι πιο ευτυχής άνθρωπος στον κόσμο, αν σε λίγα χρόνια, μία ακμάζουσα Πάτρα θα διοικείται από νέους ανθρώπους» σημείωσε.

ΠΑΡΑΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ… Μ. ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Νικολόπουλου στην ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον το 1963, όταν είχε πει: «Έχω ένα όνειρο, ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου θα ζήσουν σε ένα έθνος όπου δε θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους αλλά από την ποιότητα του χαρακτήρα τους».

Παραλάσσοντας την φράση αυτή, ο κ. Νικολόπουλος, φτάνοντας προς το τέλος της ομιλίας του, είπε: «Έχω ένα όνειρο, ότι τα παιδιά μου και τα παιδιά σας θα ζήσουν σε μία πόλη όπου δεν θα δυναστεύεται από τη φτώχια και την μετριότητα, αλλά θα κρίνονται μόνο από τις ικανότητές τους».

Και καταχειροκροτούμενος, κατέληξε ως εξής:

«Η μάχη της Κυριακής είναι ανάμεσα στον κόσμο του αύριο και τον κόσμο του χθες. Μία μάχη μόνο για την πόλη, πέρα και πάνω από κόμματα και άλλες διαχωριστικές γραμμές. Και σε αυτή τη μάχη θα κερδίσουμε! Η Νέα Πάτρα θα είναι η επόμενη δημοτική Αρχή. Με τη δική σας δύναμη και τη δική σας συμμετοχή. Τον Σεπτέμβριο, στο δημαρχείο δεν θα μπει ο Νικολόπουλος. Θα μπει το… κόμμα των Πατρινών!  Και αυτό δεν είναι υπόσχεση. Είναι δέσμευση!»

Η πανηγυρική βραδιά ολοκληρώθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο να χάνεται στις αγκαλιές των χιλιάδων φίλων του, με τους οποίους συζητούσε μέχρι αργά το βράδυ…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ