Ο παράδεισος των γκάνγκστερ

0
66

Σε χθεσινό άρθρο του Spiegel ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα του στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – ενώ δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, το κράτος πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς.

από Βασίλης Βιλιάρδος

«Η Γερμανία συνεχίζει να είναι ο παράδεισος των γκάνγκστερ – ειδικά στον κλάδο των ακινήτων, στον οποίο διεξάγεται κυριολεκτικά πάρτι με μαύρα χρήματα. Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σχέδιο εναντίον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος» (F. de MASI, οικονομικός εμπειρογνώμονας στη γερμανική Βουλή).

.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί ακόμη μία φορά στη χώρα που απαξιώνει μεθοδικά τα περιουσιακά μας στοιχεία με τα μνημόνια, μας ληστεύει κυριολεκτικά, ενώ δρομολογεί την υφαρπαγή της Ελλάδας και σχεδιάζει το διαμελισμό της μέσω της Μακεδονίας – στη Γερμανία και στη θηριώδη διαφθορά της (πηγή). Σε ένα κράτος δηλαδή που χαρακτηρίσαμε ως τον παράδεισο του μαύρου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της απάτης – με κέντρο βάρους την αυτοκινητοβιομηχανία της, καθώς επίσης τις τράπεζες, όπου η αιχμή του δόρατος είναι η Deutsche Bank που η ίδια η γερμανική αστυνομία την αποκάλεσε εγκληματική συμμορία.

Μία τράπεζα που έχει ήδη πληρώσει 18 δις $ σε πρόστιμα, κατηγορήθηκε μεταξύ πολλών άλλων για συμμετοχή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 200 δις € της DANSKE Bank (έδρα της το βασίλειο της διαφθοράς, η Δανία), ενώ εκκρεμούν εναντίον της πάνω από 6.000 αγωγές και μηνύσεις – με έδρα της την πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, η ιστορία της οποίας μοιάζει χωρίς καμία διάθεση υπερβολής με ποινικό μητρώο.

Φυσικά δεν είχαμε καμία πρόθεση συμψηφισμού των δικών μας ελαττωμάτων, σφαλμάτων ή/και ευθυνών – αλλά θέλαμε απλά να τεκμηριώσουμε πως δεν είναι οι Έλληνες ο χειρότερος λαός του πλανήτη, όπως συχνά μας παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ ή δυστυχώς θεωρούμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Επίσης πως είμαστε αντιμέτωποι με έναν αθέμιτο ανταγωνισμό κρατών που δεν διστάζουν για τίποτα και που δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό, όσον αφορά την απόκτηση χρημάτων – οπότε οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά όταν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα μας είναι ήδη ενδοτικά υποχείρια τους.

Μόλις χθες τώρα το Spiegel δεν επιβεβαίωσε μόνο αυτά που γράφουμε, αλλά πολύ περισσότερα (πηγή) – αναφέροντας πως στην ειδική ομάδα με την ονομασία «Financial Intelligence Unit» (FIU) που έχει έδρα την Κολωνία, έχουν συσσωρευτεί σχεδόν 20.000 καταγγελίες ύποπτων συναλλαγών που δεν επεξεργάζονται καθόλου! Θεωρητικά η αιτία είναι πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όπου ενώ έπρεπε να προσληφθούν 475 άτομα έχουν προσληφθεί μόλις 162 – αν και στην πραγματικότητα κάτι άλλο συμβαίνει.

Περαιτέρω, το Spiegel έχει αναρτήσει ένα βίντεο, με συνεντεύξεις που αποκαλύπτουν το χάος που επικρατεί στη Γερμανία, ειδικά όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς – όπου στην εισαγωγή του αναφέρεται πως το έγκλημα στη χώρα είναι προσοδοφόρο. Ότι όλοι ξεπλένουν μαύρα χρήματα και ειδικά η ιταλική Μαφία, ακριβώς όπως το είχαμε γράψει πριν από αρκετό χρόνο – ενώ χαρακτηρίζει τη Γερμανία ως ένα είδος πρωταθλητή εισαγωγών, όσον αφορά τα εγκληματικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί από κακοποιούς στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια του βίντεο (στο τέλος του άρθρου) ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – όχι επειδή οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό, αλλά λόγω του ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα από τη νομοθεσία.

Για παράδειγμα, δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, η δημόσια υπηρεσία πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς – κάτι που φυσικά είναι απίθανο, αφού θα πρέπει κάποιος αστυνομικός να είναι παρόν όταν γίνεται η κάθε παράνομη συναλλαγή. Έτσι, παρά το ότι βρέθηκαν πάνω από 370.000 € στον τραπεζικό λογαριασμό μίας μητέρας που ζει με κρατική επιχορήγηση ενός εμπόρου ναρκωτικών, το δικαστήριο την αθώωσε – επειδή η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποδείξει πως ήταν παράνομα.

Αναφέρεται επίσης πως οι αστυνομικές έρευνες διαρκούν πάρα πολύ, ότι τα δικαστήρια καθυστερούν πολλά χρόνια (ενώ οι Γερμανοί κατηγορούν τα δικά μας), πως το ξέπλυμα είναι της τάξης των 100 δις € ετησίως όπως ακριβώς έχουμε γράψει στο παρελθόν κλπ. – ενώ ο νόμος που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της, ο οποίος θα υποχρέωνε τους Πολίτες να αιτιολογούν την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων, παρά το ότι συζητείται στη Βουλή από το 2013, τελικά δεν ψηφίσθηκε.

Αυτή η χώρα λοιπόν που μας κατηγορεί για κακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχει καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο στην Ελλάδα, που μας ελέγχει εξονυχιστικά, που θέλει να δρομολογήσει το περιουσιολόγιο όπως έκανε το 1937 με τους Εβραίους της Αυστρίας κοκ., εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα στο εσωτερικό της – ενώ παρά το ότι είναι η ίδια πρωταθλήτρια της διαπλοκής, της διαφθοράς, του μαύρου χρήματος κοκ., έχει το θράσος να κατηγορεί εμάς τους Έλληνες! Το χειρότερο είναι όμως το ότι εμείς έχουμε σε τέτοιο βαθμό χειραγωγηθεί, ώστε να το αποδεχόμαστε – κάτι που θα πληρώσουμε δυστυχώς πάρα πολύ ακριβά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ