Σύγχρονοι μάρτυρες: Χριστιανοί βασανίζονται από Κυβέρνηση στο Βιετνάμ για να αλλαξοπιστήσουν

0
227

Σοκάρουν πληροφορίες που έρχονται για τα βασανιστήρια που περνούν οι χριστιανοί στο Βιετνάμ. Αρκετοί Χριστιανοί χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους αφού αρνήθηκαν να προσκυνήσουν άγαλμα του Βούδα και να απαρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με μαρτυρία του Ιερέα Hoang Van Pa, κυβερνητικοί αξιωματούχοι απείλησαν ανοιχτά 33 χριστιανούς, από το χωριό Phá Lóm να αρνηθούν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Η αστυνομία συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες για τους 33 πιστούς και οργάνωσε μια ανοικτή δίκη ενώπιον της κοινότητας. Εκεί οι αστυνομικοί παρουσίασαν μια εικόνα του Βούδα και προσπάθησαν να υποχρεώσουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους και να προσκυνήσουν την εικόνα.

Τέσσερις από τους χριστιανούς πιστούς που αρνήθηκαν να υπακούσουν βασανίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο μιας και έχουν υπάρξει ξανά φαινόμενα βίας και τους προηγούμενους μήνες.

Η χριστιανική κοινότητα στο Βιετνάμ συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων από την κυβέρνηση αλλά και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.

Πηγή σημειώνει στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, πως σε μια κομμουνιστική χώρα όπου συνήθως η χριστιανοσύνη φαντάζει μη πατριωτική και αντικαθεστωτική, οι Χριστιανοί στο Βιετνάμ συχνά γίνονται θύματα ρατσισμού, παρενόχλησης, βασανιστηρίων, φυλακίσεων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους παίρνουν δια της βίας τη Γη τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ