ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

0
41

Ο #ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΥΣ #ΙΕΡΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ #ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΜΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΤΗΝ #ΕΛΛΑΔΑ:

:: ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

:: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ… (ώστε να μπορεί να “εκβιάζει” κάθε τόσο τον λόγο και την παρέμβαση της Εκκλησίας)

:: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (που της πήρε στο παρελθόν το κράτος, χωρίς να καταβάλλει όλη την αξία της)

:: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΑΠΑΝΗ (δεκάδες χωριά θα μείνουν χωρίς Ιερέα)

:: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

:: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ… (που σημαίνει πως αναπάσα στιγμή το κράτος μπορεί να σταματήσει να καταβάλλει την επιδότηση ή να καθυστερεί και να “εκβιάζει” έτσι την σκέψη και τον λόγο της Εκκλησίας για σωρεία ζωτικών θεμάτων)

(Σ.Σ. Δεν γίνεται κανένας λόγος για τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ιερέων μας)

Ο Αρχιεπίσκοπος έναντι όλων αυτών των υποχωρήσεων, πέτυχε να εξαιρεθεί της Αναθεώρησης, η επίκληση της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο προοίμιο του Συντάγματος (γιατί άραγε; τη θεωρεί “χαμένη” υπόθεση;)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
1. Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939 οπότε εκδόθηκε ο αναγκαστικός νόμος 1731/1939 απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.

2. Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε τη μισθοδοσία του κλήρου, ως με ευρεία έννοια, αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία που απέκτησε.

3. Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

4. Το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του Ελληνικού Δημοσίου.

5. Η Εκκλησία αναγνωρίζει ότι μετά τη Συμφωνία αυτή παραιτείται έναντι κάθε άλλης αξίωσης για την εν λόγω εκκλησιαστική περιουσία.

6. Η ετήσια επιδότηση θα καταβάλλεται σε ειδικό ταμείο της Εκκλησίας και προορίζεται αποκλειστικά για τη μισθοδοσία των κληρικών, με αποκλειστική ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος και σχετική εποπτεία των αρμόδιων ελεγκτικών κρατικών αρχών.

7. Με τη Συμφωνία διασφαλίζεται ο σημερινός αριθμός των οργανικών θέσεων κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ο σημερινός αριθμός των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

8. Πιθανή επιλογή της Εκκλησίας της Ελλάδος για αύξηση του αριθμού των κληρικών δεν δημιουργεί απαίτηση αύξησης του ποσού της ετήσιας επιδότησης.

9. Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

10. Το Ταμείο αυτό θα διοικείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Δύο μέλη του Ταμείου θα διορίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, δύο μέλη θα διορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ ένα μέλος θα διορίζεται από κοινού.

11. Το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα αναλάβει τη διαχείριση και αξιοποίηση των από το 1952 και μέχρι σήμερα ήδη αμφισβητούμενων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας της Ελλάδος περιουσιών, αλλά και κάθε περιουσιακού στοιχείου της Εκκλησίας που εθελοντικά η ίδια θα θελήσει να παραχωρήσει στο εν λόγω Ταμείο προς αξιοποίηση.

12. Τα έσοδα και οι υποχρεώσεις του ΤΑΕΠ επιμερίζονται κατά ίσο μέρος στο Ελληνικό Δημόσιο και την Εκκλησία της Ελλάδος.

13. Τα ανάλογα ισχύουν και για τις περιουσίες των επιμέρους Μητροπόλεων, ήτοι των αμφισβητούμενων περιουσιών, αλλά και όσων οι Μητροπόλεις εθελοντικά παραχωρήσουν στο ΤΑΕΠ.

14. Η ήδη συσταθείσα με τον Ν.4182/2013 Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εντάσσεται επίσης στο ΤΑΕΠ και διοικείται με το σημερινό κατά νόμο καθεστώς.

15. Οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ “ΟΘΩΝΙΣΜΟ” ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΑΝ ΤΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ! Γιατί η αθεΐα έχει σχεδιάσει και τα επόμενα βήματα, στα πλαίσια της “Σταλινικής” επέλασής της στην Ελλάδα του Χριστού και της Παναγιάς! Και πρώτο της εμπόδιο το ιερό ράσο!
Έπειτα έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών, των βιβλίων και των σχολείων, όπου θα απαγορευτούν ο Αγιασμός, η Προσευχή και οι Εικόνες!

Ο εφιάλτης άρχισε…

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ