Φλαμπουράρης για τα κόκκινα δάνεια: Οι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές

0
30

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι η βασική μέριμνα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη την περίοδο αυτή, και στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνει απαντήσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Εν πρώτοις διαφωνεί με την προσέγγιση ότι «εάν προστατευτεί η πρώτη κατοικία, υπονομεύεται υποχρεωτικά η όποια λύση για τα κόκκινα δάνεια». Και προς επίρρωσιν αυτού, δημοσιοποιεί στοιχεία που του διέθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία «η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ’ ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων».

Με αυτό το δεδομένο, οι πλειστηριασμοί -επισημαίνει- πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Έννοια που «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία», διευκρινίζει ο υπουργός Επικρατείας που καλεί τις τράπεζες «να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».

Παράλληλα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησε απαντήσεις σε μια σειρά ειδικών αποστολών, των οποίων ηγείται ο Αλ. Φλαμπουράρης, όπως:

-Για τους πυρόπληκτους στην ανατολική Αττική, όπου παρουσιάζει το σύνολο των ως τώρα δράσεων αλλά και τους στόχους των κυβερνητικών παρεμβάσεων από εδώ και πέρα.

-Για την επίλυση προβλημάτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «καθημερινότητα», όπου το 75% των 15.000 αιτημάτων έχει ήδη περαιωθεί.

-Για την ανάπλαση του εμπορικού ιστορικού τριγώνου της Αθήνας, όπου εντός του 2018 θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

-Για την επένδυση στο Ελληνικό, όπου υπογραμμίζει τη -σταθερή- κυβερνητική βούληση, για πραγματοποίηση της επένδυσης, αλλά και την επίσης σταθερή θέση «να μην ικανοποιούμε χωρίς σοβαρό λόγο κάθε επιθυμία των επενδυτών».

«Η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να εξαντλήσει τον συνταγματικό της χρόνο», είναι το μήνυμα που στέλνει εξάλλου ο υπουργός Επικρατείας, ενώ δίνει και τη δική του εξήγηση για τα περιστατικά διαφωνιών μεταξύ υπουργών. Για τον Γιάννη Στουρνάρα, τέλος, αναφέρει ότι επιδιώκει τη συνεργασία μαζί του «για την καλύτερη και ισχυρότερη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ανάπτυξη της χώρας, με ανάπτυξη των δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κοινωνική ευαισθησία για τους αξιοπρεπείς μισθούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ