Αρχική Πολιτική «Μπαράζ» θετικών μέτρων στη Βουλή τον Νοέμβριο από το Μαξίμου

«Μπαράζ» θετικών μέτρων στη Βουλή τον Νοέμβριο από το Μαξίμου

0
39

Αλλεπάλληλες συγκρούσεις κορυφής στην Ολομέλεια

Εν αναμονή των αποφάσεων για τις συντάξεις, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα, η ώρα για να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες που έκανε στη ΔΕΘ έφτασε με το Μαξίμου να ευελπιστεί σε ένα πρώτο θετικό κύμα “συσπείρωσης” των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα αφορά την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες), δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ που δικαιούνται με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στα τέλη του χρόνου οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα δουν στους λογαριασμούς τους να μοιράζονται τα περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούνται.

Στο υπουργείο Εργασίας έχουν ήδη ετοιμάσει και το σχέδιο νόμου που προβλέπει μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και δεν αποκλείεται να κατατεθεί και αυτό μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις αφορά τις εισφορές περίπου 250.000 ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ με την εισφορά για κύρια ασφάλιση να μειώνεται από 20% σε 13,33%. Η μείωση για τους αγρότες υπολογίζεται πως και αυτή θα αγγίξει το 35%.

Οι αλλαγές είναι έτοιμες και στη φορολογία των επιχειρήσεων όπου ο φόρος θα ελαττωθεί σε βάθος τετραετίας κατά 4 μονάδες. Το συγκεκριμένο αντίμετρο για τις ψηφισμένες μειώσεις των συντάξεων προέβλεπε πτώση του από το 29% στο 26%, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πίσω προκειμένου να κερδίσει τις περικοπές στα επιδόματα της γ΄ ηλικίας.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο βασικός κορμός από το οικονομικό επιτελείο φέρεται να έχει ολοκληρωθεί και μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή ο νόμος για σταδιακή μείωσή του που θα φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 50% για περιουσίες έως 150.000 ευρώ. Το 2019 η μείωση θα είναι 10% και το 2020 20%.

Στην θετική ατζέντα περιλαμβάνεται η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους έως 25 ετών, επίδομα ενοικίου σε περίπου 300.000 δικαιούχους έως 200 ευρώ, 3.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και 4.500 προσλήψεις καθηγητών στα Ειδικά σχολεία.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται αισιόδοξοι σε σχέση με τη διαφορά του 0,4% του ΑΕΠ που έχει προκύψει με τους Θεσμούς ως προς το ύψος του πλεονάσματος. Ο Νοέμβριος είναι κομβικός μήνας για το πεδίο της οικονομίας αφού στην Ηρώδου Αττικού βλέπουν πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να «στριμώξουν» τη ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση για το προσφυγικό, όμως από το Μαξίμου επιθυμούν να φέρουν τη ΝΔ σε δύσκολη θέση και πολλές φορές στη Βουλή το επόμενο διάστημα ζητώντας την ονομαστική ψήφο της γαλάζιας παράταξης για κάθε θετικό μέτρο που θα κατατίθεται. Αυτό έχει ζητήσει δημοσίως ο πρωθυπουργός και αναμένεται να γίνει πράξη με την παρουσία του ίδιου στην Ολομέλεια όπου κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή:http://newpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ