Καμμένος σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες

0
30

Απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μεταξύ άλλων επιτέθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο κάνοντας λόγο για «πειρατές της Μεσογείου», έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις, και οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες έχουν εισβάλει παρανόμως», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική κυριαρχία της, ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από διεθνείς κανόνες, δεν προκαλεί, αλλά παράλληλα και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες», πρόσθεσε.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας χερσαία, θαλάσσια εναέρια, είναι και σύνορα της Ε.Ε. και όταν παραβιάζονται παραβιάζονται και τα σύνορα της ΕΕ.

Ο κ. Καμμένος συνέστησε προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών η οποία, όπως είπε, θα έλθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο, τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Ιδίως σε μία εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου, είτε για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων είτε για τη σύνδεση εκείνων των δρόμων της ενέργειας που θα αποτελέσουν και το μέλλον της Ευρώπης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μη ταφή του Κωνσταντίνου Κατσιφά ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από την αλβανική αστυνομία, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο σεβασμός στους νεκρούς είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιδείξουν όλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ