Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΓΕΡΝΑΕΙ…ΠΕΘΑΙΝΕΙ!

0
51

Της Αναστασίας  Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ

«Η Ελλάδα πλέον γερνάει, ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά γιορτάζουμε την μνήμη των προστατών μας Τερεντίου, Νεονίλης και των 7 τέκνων τους από την σκιά της υπογεννητικότητας.

Το δημογραφικό είναι πλέον ένα πρόβλημα που ρίχνει βαριά την σκιά του στην χώρα μας, μια χώρα με ολοένα και μειούμενο πληθυσμό.

Τα «καμπανάκια» του κινδύνου χτυπάνε εδώ και χρόνια και εμείς τείνουμε να γίνουμε κουραστικοί, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που δεν βρίσκεται προ των πυλών, αλλά πλέον εντός των τειχών.

Αυτό το λέμε εμείς; Οι όλο και λιγότεροι, κάτι σας αξιοπερίεργο είδος, αυτό των πολυτέκνων;

Αυτοί πριν απλά γκρινιάζουν για κάποια κομμένα προνόμια και παροχές;

Όχι κυρίες και κύριοι Ούτε περίεργοι είμαστε, ούτε είδος συνδικαλιζόμενο, ούτε επιδοματολάτρες.

Είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε πολύ καλά τι αξίζει αυτό που έχουμε. Τα παιδιά για μας τους ίδιους, για την κοινωνία, για την πατρίδα.

Μια χώρα που πλέον όχι μόνο γερνάει αλλά πεθαίνει. Το λέει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το λένε οι ψυχροί και αντικειμενικοί αριθμοί.

Το 2017 τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553 σημειώνοντας μείωση 4.7%. Ενώ στον αντίποδα οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4.8% φτάνοντας τους 124.501

Τι άλλο πρέπει να δουν αυτοί που άμεσα οφείλουν να δώσουν μεγάλη στήριξη και κίνητρα, ώστε μεσο-μακροπρόθεσμα να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό ισοζύγιο;

Υπάρχουν προτάσεις. Η ΑΣΠΕ συνεχώς και αδιαλείπτως καταθέτει προτεινόμενες ενέργειες. Άλλες με δημοσιονομικό κόστος και άλλες χωρίς καμία επιβάρυνση και κόστος.

Εν πολλοίς το θέμα είναι πια καθαρά πολιτικό Αφορά ένα πρόβλημα εθνικόα πέρα από κόμματα, χρώματα και ιδεολογίες.

Χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή… χτες για να μην γίνουν οι Έλληνες παρελθόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ