Ν.Νικολόπουλος:Είναι υπερβολικό το ύψος της προμήθειας για την εγκατάσταση και συντήρηση γεννητριών παραγωγής αερίου ιατρικού οξυγόνου στο ΠΓΝΠ;

0
60
Ως «επισήμανση ασυνήθιστης διαχείρισης δημοσίου χρήματος» παρουσιάζει την προκήρυξη προμήθειας, «για την εγκατάσταση και συντήρηση γεννητριών παραγωγής αερίου ιατρικού οξυγόνου» στο ΠΓΝΠ μέσω καταγγελίας της η Εταιρεία Συστημάτων Ιατρικών Αερίων Γ. Σαμαράς ΑΒΕΕ.
Η παραπάνω εταιρεία έκανε έγγραφη καταγγελία στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και παράλληλα την κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ». Η εφημερίδα ακολούθως παραθέτει τα βασικά σημεία της καταγγελίας την οποία έχει θέσει υπ όψη της διοικήτριας του νοσοκομείου Παναγούλας Μαμμή, αναμένοντας τη σχετική της απάντηση.
Ειδικότερα σε αυτή περιγράφονται τα εξής:
«Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης εγκατάστασης και συντήρησης, διάρκειας 12 μηνών ικανότητας παροχής συνολικά >2×50 δηλαδή 100 Nm3/h, που προδιαγράφεται στη σχετική Διακήρυξη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» ανέρχεται στο ποσό των 220.000€ πλέον ΦΠΑ με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον τέσσερα έτη συνολικής δαπάνης 1.100.000€ πλέον ΦΠΑ. Το υπερβολικό ύψος του προτεινόμενου προϋπολογισμού και η απόκλισή του από συνήθεις πρακτικές των λοιπών Νοσοκομείων της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που διαθέτει ή έχει προμηθευτεί ήδη αντίστοιχο εξοπλισμό, είναι πρόδηλα και παραπέμπουν σε υπόνοιες κακής διαχείρισης ή και διασπάθισης δημοσίου χρήματος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Ενδεικτικά και προς υποβοήθηση συγκριτικής εξέτασης από πλευράς σας, σας παραπέμπουμε σε αντίστοιχη Διακήρυξη και εν συνεχεία σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρίας «Γ. Σαμαράς ΑΒΕΕ-Συστήματα Ιατρικών Αερίων» με το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας με αντικείμενο την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου.
Η αξία της σύμβασης, για ένα καινούργιο και αμεταχείριστο κέντρο παραγωγής οξυγόνου, ικανότητας παροχής συνολικά >2×53 Nm3/h και η δωρεάν συντήρηση 3 ετών μαζί με την προμήθεια Ο2για την εφεδρεία, ανερχόταν στις 336.600€ πλέον ΦΠΑ. Αντίστοιχα η σύμβαση συντήρησης που υπογράφηκε με το ίδιο Νοσοκομείο ανέρχεται σε 5.952€ με ΦΠΑ ανά έτος. Επιπλέον, σας παραπέμπουμε και σε πιο πρόσφατη Διακήρυξη της Διοίκησης 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου με αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως σε 4 νοσοκομεία.
Η προβλεπόμενη προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προμήθεια και εγκατάσταση 12 στο σύνολο μονάδων παραγωγής O2 ικανότητας παροχής συνολικά >400m3/h ανέρχεται στο ποσό των 998.400€ πλέον ΦΠΑ. Επιπροσθέτως, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» διαθέτει ήδη τον περιγραφόμενο εξοπλισμό».
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Ποια η δική σας θέση για τα καταγγελλόμενα;
2. Είναι υπερβολικό το ύψος του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της προμήθειας κι αν ναι, τι θα πράξετε;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ