Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων

0
79

«Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών με βάση την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πολύπλοκο νομικό θέμα ενώ σημείωσε ότι «η απόφαση του μονομελούς διοικητικού πρωτοδικείου για τους δύο συνταξιούχους εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. από το 2012 και μετά, κρίθηκαν αντισυνταγματικές».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πρόσθεσε ότι το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του και τόνισε ότι η απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ και γι’ αυτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε παράλληλα  ότι ο νέος νόμος ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση του ΣτΕ.

Τέλος, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά ένστολων, δικαστικών και γιατρών του ΕΣΥ, θα τα λάβουν «σε κάθε περίπτωση πριν να τελειώσει το έτος», ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ποσά που έχουν συνυπολογιστεί και έχουν ληφθεί υπόψη για να μπορεί το δημόσιο να επιτύχει τους στόχους που είναι συμφωνημένοι με το Εurogroup.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ