Νίκος Νικολόπουλος: Οικονομική ασφυξία για μεγάλη μερίδα ΜΜΕ

0
49

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2018

 

Νίκος Νικολόπουλος: Το επικείμενο κλείσιμο πολλών ΜΜΕ – λόγω  οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλεται σε αυτά από τις τράπεζες- αποτελεί μέγα κίνδυνο  για την Δημοκρατία, για την πολυφωνία και για τον πλουραλισμό των ειδήσεων.

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Oικονομικών σχετικά με τις συνθήκες ασφυξίας που διαμορφώνονται στα Media και που έχουν να κάνουν με τις ληξιπρόθεσμες (ή και όχι) οφειλές προς τις τράπεζες.

Το όλο θέμα ανέκυψε σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές όταν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αποφάσισαν με κοινή στρατηγική να κινηθούν «επιθετικά» δεσμεύοντας τα χρήματα που οφείλουν από διαφημίσεις στα Media. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για την αποστολή κατασχετήριων και προς το πρακτορείο  διανομής «Άργος».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Νικολόπουλος την ανάδειξη του θέματος αναφέρεται στην πιθανή εάν όχι σίγουρη δέσμευση από τις τράπεζες των χρημάτων από τις πωλήσεις των εντύπων μέχρι του ύψους της ληξιπρόθεσμης οφειλής!!

Τέλος ο Αχαιός βουλευτής διακρίνοντας ότι η «επιθετικότητα» που επιδεικνύουν οι τράπεζες έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τις επιχειρήσεις  – αφού πλέον μηδενίζεται η δυνατότητα οποιασδήποτε ρευστότητας τη στιγμή μάλιστα που οι τραπεζίτες δεν δείχνουν καμία διάθεση διαλλακτικότητας, φοβούμενοι δικαστικές περιπέτειες- ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στο πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει  το όλο θέμα που άπτεται της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούν αρκετά ΜΜΕ σε «λουκέτο» εξ’ αιτίας της οικονομικής ασφυξίας τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ