Υπόθεση Folli – Follie: 10 πρόσωπα ύποπτα για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καλεί ο εισαγγελέας

0
39

Για δύο κακουργήματα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι ο Δημήτρης, ο Γεώργιος και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου -Καλούνται επίσης ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τους ισολογισμούς και ο επικεφαλής της Folli-Follie στην Ασία

Με την ιδιότητα των υπόπτων διάπραξης δύο κακουργηματικών πράξεων κλήθηκαν από τον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων 10 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Folli – Follie. Ήδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι των «υπόπτων» προσέρχονται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και ζητούν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τους εντολείς τους για τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσουν.

Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα για τα οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν λάβει κλήση για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων είναι:  Η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας , ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τους ισολογισμούς και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

483033
aspa_sav_dim_kouts_kaiti_koutso
DIMITRIS_KOUTSOLIOUTSOS_2xeg_aristera
40a60b3f523250de9b1c1092d55a6e08_XL
226823
237149

Τα δέκα παραπάνω πρόσωπα καλούνται, κατά τις ίδιες πληροφορίες να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως για τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν εκδοθεί δυο βουλεύματα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με τα οποία δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Το αίτημα για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων είχε υποβάλλει προς το δικαστικό συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.

Ο κύκλος της παροχής εξηγήσεων από τους 10 υπόπτους για την υπόθεση της Folli – Follie αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις προθεσμίες που εκείνοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ώστε να προετοιμαστούν.

Πηγή:https://www.protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ