Συνεδριάζει την Παρασκευή η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος

0
155

Σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΑΔΕ)»,  που συγκαλείται την προσεχή Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στις 2 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, θα συζητηθούν οι προβλέψεις του νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Τα μέλη της «Συμμαχίας» θα κληθούν να διατυπώσουν γνώμη επί των άρθρων του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σ’ εξέλιξη και στην οποία μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Το νομοσχέδιο αφορά επί της ουσίας την κάλυψη της ανάγκης ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θ’ αντιμετωπίζει, στη βάση των σύγχρονων συνθηκών, τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και θα κωδικοποιεί το σχετικό εταιρικό και φορολογικό δίκαιο», σημείωσε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, υπό την προεδρία του οποίου θα συγκληθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν εκπρόσωποι επιχειρηματικών, επιστημονικών και ερευνητικών φορέων απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και οι παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν θα ενσωματωθούν στο κείμενο που θα σταλεί απ’ την Περιφέρεια στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων και η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι αυτονόητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την μείωση της ανεργίας ο εξορθολογισμός του νομοθετικού πλαισίου γύρω απ’ το επιχειρείν είναι επιλογή πρώτης γραμμής», αναφέρει ο κ. Καρπέτας. Προσθέτοντας ότι «η υιοθέτηση καλών πρακτικών, μοντέλων δηλαδή που έχουν εφαρμοσθεί με επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο, μπορεί να δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα».

Να σημειωθεί ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός, ως νομική έννοια, παραπέμπει στη μεταβολή ή την μετατροπή της νομικής μορφής μιας επιχείρησης, στις συγχωνεύσεις δια απορροφήσεων, στις συγχωνεύσεις με τη σύσταση νέας εταιρείας κ.α.

Πηγή: https://dete.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ