Πέφτουν χιλιάδες ευρώ στους δρόμους της Δυτικής Αχαΐας με στήριξη της γεωργίας

0
54
Επισημοποιήθηκε η χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ για της Δυτικής Αχαΐας, μετά την υπογραφή του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Ετσι, επιβεβαιώθηκε ρεπορτάζ της «Π» για εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, σε σημεία όπου παρουσιάζονται φθορές στο οδόστρωμα και απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης.
Η μεγάλη εργολαβία αποσκοπεί στην ασφάλεια των κατοίκων και στη βελτίωση της προσβασιμότητας, όπως και ανάγκες με επείγοντα χαρακτήρα, με βάση καταγραφή των προβλημάτων που έχει προηγηθεί, με την επιπλέον πρόβλεψη κοπής της βλάστησης, καθαρισμού τάφρων και πρανών.
Οι μελέτες και τα λοιπά καθοριστικά στοιχεία που κατέθεσε ο δήμος, τον έκαναν να ξεχωρίσει και να καταστεί ο μοναδικός σε όλο το νομό, που κατάφερε να επιτύχει θετική αξιολόγηση και έτσι να λάβει το ανάλογο κονδύλι.
Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, μιλώντας στην «Π», τόνισε ότι τα έργα είναι άμεσα συνδεδεμένα και με τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της δασοκομίας, καθώς οι βελτιωτικές παρεμβάσεις αφορούν έμμεσα στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. «Η ύπαρξη πολλών θερμοκηπίων στη εδαφική ζώνη Μόβρης και Λαρίσου, ήταν το στοιχείο που έφερε υψηλή μοριοδότηση στο δημοτικό αίτημα, όταν άλλοι γειτονικοί δήμοι το παλεύουν ακόμα» σημειώνει ο δήμαρχος.
Τα κονδύλια είναι δύο, στη Μόβρη άνω των 400.000 ευρώ και στον Λαρίσο πάνω από 500.000 ευρώ, ενώ εκκρεμούν παρόμοιες προτάσεις για Ωλενία (325.000) και Δύμη (175.000). Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα έργα θα ικανοποιήσουν πάγια αιτήματα κοινοταρχών, αγροτών και κατοίκων και θ’ ακολουθήσουν το «δρομολόγιο» Λακκόπετρα-Λιμνοχώρι-Ιπποκάμηλος-Σκιαδέικα προς Λάππα.
«Μας νοιάζουν τα χωριά μας και οι χιλιάδες αγρότες» λέει στην «Π» ο αντιδήμαρχος έργων Θανάσης Ραυτακόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ