Ο Ι.Φωτήλας για τη διαδικασία χορήγησης – αποζημίωσης οπτικών ειδών

0
58
Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Δεν μας προκαλεί πλέον καμία εντύπωση η ανεύθυνη στάση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και των οργάνων του στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τον μεγάλο εξελισσόμενο πρόβλημα της διαδικασίας χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, το οποίο ταλαιπωρεί τόσο τους ασφαλισμένους πολίτες, όσο και τους οπτικούς – οπτομέτρες της χώρας.
Σήμερα οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να λάβουν την παροχή των οπτικών ειδών, όπως δικαιούνται από το νόμο, αφού οι οπτικοί – οπτομέτρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε λουκέτο τις επιχειρήσεις τους. Μια διαδικασία καθορισμένη αυθαίρετα από έναν Υπουργό που «αποφασίζει και διατάσσει» χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση ή διάθεση για συνεννόηση.
Ο κ. Πολάκης αντί να επιλύσει το πρόβλημα, επιδίδεται – κατά την προσφιλή του, δυστυχώς, τακτική- σε απαράδεκτες ύβρεις και απειλές, σε κατασυκοφάντηση των επαγγελματιών και σε αυταρχικές και προδήλως εκβιαστικές συμπεριφορές. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ αρνείται παρανόμως και καταχρηστικώς να παραλάβει τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων του!
Καλούμε την κυβέρνηση να παύσει επιτέλους να ασκεί κοινωνική πολιτική με ξένες τσέπες αλλά και να επιδείξει τη στοιχειώδη υπευθυνότητα προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων».
Πηγή:http://pelop.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ