Ερώτηση Νικολόπουλου για τη καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας, ως επίσημης, στη Θράκη

0
91

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Γαβρόγλου να κλείσει αμέσως την… κερκόπορτα!

Το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας, που οδηγεί σε καθιέρωση της Τουρκικής γλώσσας ως επίσημης σε δημόσιες υπηρεσίες της Θράκης, ανοίγει Κερκόπορτα και κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί!

Εκεί θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας η ρύθμιση του διατάγματος Γαβρόγλου, που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας να ζητούν τη μετάφραση της απόφασης των ιεροδικείων μουφτειών (ΝΠΔΔ) στην τουρκική.

Στο ανωτέρω πνεύμα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ήδη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την απαράδεκτη απόφαση Γαβρόγλου.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει ότι, δυστυχώς, οι πληροφορίες που φτάνουν από την Κομοτηνή δεν είναι ενθαρρυντικές. «Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι», λέει θυμόσοφα ο λαός μας και δικαιώνεται. Δεν αρκεί στους ηγήτορες της μειονότητας η δυνατότητα μετάφρασης των αποφάσεων των μουφτήδων στην τουρκική.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Τούρκοι πιέζουν να καταργηθεί η παράδοση της έκδοσης των αποφάσεων στην οθωμανική γραφή (προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης) και απαιτούν να εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις των μουφτήδων -όχι η μετάφρασή τους- απευθείας στην τουρκική γλώσσα, στο πρωτότυπο, πέραν της ελληνικής! Πέραν αυτών, σε συσκέψεις που έγιναν παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ιλχάν Αχμέτ αποφασίστηκε να ζητηθεί η απόσυρση (!) του διατάγματος Γαβρόγλου, γιατί -λέει- καταργεί την αυτονομία του θεσμού του μουφτή και τον μετατρέπει σε δημόσια υπηρεσία.

Τους λόγους που ενοχλούνται όσοι είμαστε μυημένοι τους ξέρουμε: Με το δεύτερο μέρος του Προεδρικού Διατάγματος ενισχύονται οι μουφτείες με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ συνιστάται υπό τον μουφτή και γραμματέας Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή.

Πριν θέσει τα ερωτήματά του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει:

«Η απαίτηση καθιέρωσης της τουρκικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης στη Θράκη είναι πάγιος στρατηγικός στόχος των Τούρκων, ένα από τα πολλά βήματα που θα οδηγήσουν (φευ) μελλοντικά στην αυτονομία και ο κύριος υπουργός Παιδείας μπήκε στη διαδικασία να ανοίξει διάλογο επ’ αυτού – ανοίγοντας βεβαίως την όρεξη των Τούρκων να ζητούν περισσότερα.

Το ζήτημα των μουφτειών στη Θράκη δεν αφορά μόνο τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά και την κρατική κυριαρχία».

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

  1. Με ποιο σκεπτικό σκέπτεσθε να παραδώσετε τον έλεγχο των τζαμιών της Θράκης στην Άγκυρα;
  2. Γιατί δεν απαντήσατε στην προκλητική συνέντευξη Τσαβούσογλου;
  3. Ποιοι λόγοι υπαγορεύουν να σιωπάτε;
  4. Θα επιμείνετε στην εφαρμογή του Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την καθιέρωση της Τούρκικης γλώσσας ως επίσημη των δημόσιων υπηρεσιών της Θράκης;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ