Ο Νίκος Νικολόπουλος επέστρεψε αισιόδοξος από το ταξίδι του στη Μόσχα.

0
68

Συμμετείχε σε συνέδριο για το ιντερνετικό μέλλον της Ορθοδοξίας  και είχε πολλές επαφές με αξιωματούχους της Ρώσικης κυβέρνησης και επιφανείς ομογενείς.

Με έκδηλη ικανοποίηση για την επιτυχία του 4ου συνεδρίου «θρησκεία και κόσμος: Η Θρησκεία και η ψηφιακή κοινωνία», επέστρεψε από τη Μόσχα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος  Νικολόπουλος, ο οποίος είχε παράλληλα στη Ρώσικη πρωτεύουσα χρήσιμες επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης, ιεράρχες και επιφανείς εκπροσώπους της Ομογένειας.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ήταν ομιλητής στο συνέδριο και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για την εισήγηση και τις προτάσεις του, προκειμένου η Ορθοδοξία να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και καταλυτική επιρροή στην παγκόσμια ιντερνετική κοινότητα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι «η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσλαμβάνει και να μεταμορφώνει οποιοδήποτε εργαλείο τίθεται στην υπηρεσία της, είτε αυτό είναι η γλώσσα και η φιλοσοφία, είτε η τέχνη και η μουσική».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε:

«Είναι θεμελιώδης ευθύνη όλων μας να μεταφέρουμε σε κάθε περιβάλλον, επομένως και στο διαδικτυακό, την πλήρη και ολοκληρωμένη αντίληψή μας για τον κόσμο και τον άνθρωπο. Απαραίτητη, βεβαίως, προϋπόθεση είναι η γνώση του φαινομένου της διαδικτυακής κουλτούρας και οι δυναμικές και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν».

Με την ευκαιρία της 4ήμερης παραμονής του στη Μόσχα (είχε προηγηθεί προ διετίας αντίστοιχο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη), ο Νίκος Νικολόπουλος είχε συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της Ρώσικης Κυβέρνησης και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για την εύθραυστη κατάσταση στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.

Παράλληλα, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής ήλθε σ’ επαφή με δεκάδες ομογενείς και κυρίως κατέγραψε το παράπονό τους για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη δικαίωμα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι μέσω της διπλωματικής οδού προγραμματίζεται ένα ακόμη ταξίδι του Νίκου Νικολόπουλου στη Μόσχα, το οποίο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ