Νέο σοκ στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε συναγωγή – Τουλάχιστον 4 νεκροί

0
79

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές δυνάμεις στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο ένοπλος μπήκε στην συναγωγή «Το Δέντρο της Ζωής» στην οδό Γουίλκινς. Η συναγωγή ήταν γεμάτη με ανθρώπους για την λειτουργία του Σαββάτου, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Η αστυνομία έλαβε αρκετές κλήσεις από άτομα που είναι εγκλωβισμένα μέσα στο κτίριο.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι αξιωματικοί στην σκηνή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης άρχισε να τους πυροβολεί, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους ως ασπίδα. Όπως έχει γίνει γνωστό, δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν πιθανότατα 8 νεκροί.

Ο ύποπτος είπε στους αξιωματικούς ότι «όλοι αυτοί οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» και πως «δεν θέλει κανένας από αυτούς να ζήσει» προτού παραδοθεί.

Ο ένοπλος, που περιγράφεται προς το παρόν ως λευκός με γενειάδα, κρατούσε ένα όπλο AR-15 και ένα glock. Ένα επιπλέον όπλο βρέθηκε στον αστράγαλό του και ένα πιστόλι στη μέση του.

Οι τοπικές Αρχές ανέφερεαν αρχικά για το περιστατικό: «Συναγερμός: Υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στην περιοχή Γουίλκινς. Αποφύγετε την περιοχή» τουίταρε το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Πίτσμπουργκ.


Ένας αξιωματικός που βρίσκεται στο σημείο είπε στους συναδέρφους του στην συχνότητα της αστυνομίας πως «υπάρχουν τέσσερα άτομα στο αίθριο.». Κάποιος άλλος είπε: «Έχω έναν ζωντανό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ