Πλοίο για γεωτρήσεις σε βαθιές θάλασσες απέκτησε η Τουρκία

0
50

Στην απόκτηση ενός επιπλέον μέσου θαλάσσης, το οποίο θα της επιτρέψει να πραγματοποιεί εργασίες σε βαθιές θάλασσες, όπως είναι αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, προχώρησε σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλωτό μέσο που φαίνεται να απέκτησε η τουρκική εταιρεία, ουσιαστικά καλύπτει το κενό που υπήρχε από το γεωτρύπανο «Πορθητής» το οποίο πρακτικά δεν είχε την τεχνολογική επάρκεια να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε ανοιχτές θάλασσες με την μορφολογία που έχει η Ανατολική Μεσόγειος.

Τουρκικές πηγές όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου», για την απόκτηση επιπρόσθετου εξοπλισμού για γεωτρήσεις, δεν τις επιβεβαίωσαν αλλά ούτε και τις διέψευσαν.

Αντίδραση που ενδεχομένως να σχετίζεται και με την τακτική της Άγκυρας να αιφνιδιάσει, καθώς ήταν γνωστές οι αδυναμίες του τουρκικού γεωτρύπανου για εργασίες, σε βαθιές θάλασσες.

Μάλιστα οι τουρκικές παρασκηνιακές κινήσεις δεν φαίνεται να έχουν περάσει απαρατήρητες και αυτό το οποίο λέγεται είναι πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η τουρκική πλευρά δεν έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε προκειμένου να είναι σε θέση να διεξάγει εργασίες εκτός των χωρικών της υδάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ