Νίκος Νικολόπουλος: Θέλουμε την Πάτρα… πειραματόζωο του ΚΚΕ;

0
436

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μετά την επιστροφή του από την Ρωσία, κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την άρνηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας να παραχωρήσει την αίθουσά του, για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής άρχισε τις δηλώσεις του ως εξής:

«Πριν αναχωρήσω για τη Ρωσία δέχθηκα πρόσκληση από την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία να είμαι ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης που έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή   2  Νοεμβρίου στην Πάτρα, με θέμα την ασφάλεια και την σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αποδέχθηκα, φυσικά, με ευχαρίστηση την πρόσκληση και ενημερώθηκα ότι θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ωστόσο, με νεότερη ενημέρωση, μου έγινε γνωστό ότι ο χώρος της εκδήλωσης είναι στον «αέρα», γιατί το Επιμελητήριο απάντησε εγγράφως στην Ελληνική Ένωση πως αδυνατεί να διαθέσει την αίθουσά του, με την πρόφαση ότι «δεν προσφέρεται ο χώρος για πολιτικές εκδηλώσεις».

Η αρνητική απάντηση του Επιμελητηρίου είναι αξιοσημείωτο ότι δόθηκε μετά τη δήλωση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη πως δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση νατοϊκής εκδήλωσης στην Πάτρα»!

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος έστρεψε τα βέλη του προς τον Γραμματέα του ΚΚΕ και τον Δήμαρχο Πατρέων:

«Ο σταλινικός Πελετίδης μπορεί στο πεζοδρόμιο να λέει ό,τι θέλει. Ο Δήμαρχος, όμως, Πελετίδης δεν δικαιούται να διερμηνεύει… κομμουνιστικά το λαό της Πάτρας και να θέλει αντιδημοκρατικά και ετσιθελικά την ματαίωση της εκδήλωσης.

Η Πάτρα δεν επιτρέπει ένας περιστασιακός δήμαρχος της να την μετατρέψει σε… Σοβιετούπολη. Ας πάει, αν τόσο πολύ νοσταλγεί τους μπολσεβίκους, να δημαρχεύσει σε μια πόλη της Βόρειας Κορέας!

Οφείλουν, σε τελική ανάλυση, οι πολιτικές δυνάμεις και οι φορείς της Αχαϊκής πρωτεύουσας ν’ αντιδράσουν μαζικά και να καταστήσουν σαφές στο Κουτσούμπα και τον Πελετίδη ότι δεν προσφέρεται η Πάτρα να είναι… πειραματόζωο του ΚΚΕ. Όσοι δεν είναι μέτριοι και μοιραίοι και δεν νοιώθουν ενοχές, έχουν υποχρέωση ν’ αποτρέψουν την μετατροπή της πόλης σε κομμουνιστικό «φέουδο».

Δεν περνάνε σε μία δημοκρατική πόλη εκφοβισμοί για να ματαιωθεί μια καθ’ όλα νόμιμη και σοβαρή εκδήλωση, ούτε συνδικαλιστικοί «τσαμπουκάδες», όπως ο τελευταίος του κ. Κουτσούμπα, που έσπευσε να νομιμοποιήσει τη διοίκηση Σπανού- Αγγελόπουλου στο ΕΚΠ, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Είναι, επιτέλους, καιρός οι δεξιοί, οι φιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι δημοκράτες, οι σοσιαλοδημοκράτες και οι νουνεχείς αριστεροί τούτης της πόλης, να βγουν μπροστά για να ακυρωθεί το σχέδιο «άλωσης» της Πάτρας από το ΚΚΕ.

Ως εκ τούτου αδυνατώ, ειλικρινά, να κατανοήσω την άρνηση του Επιμελητηρίου, που δημοσιοποιήθηκε (μία ακόμη σύμπτωση…) τη μέρα που βρισκόταν στην Πάτρα ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολοκληρώνοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ζήτησε εξηγήσεις:

«Αν όντως δεν παραχωρήθηκε η αίθουσα με το πρόσχημα ότι «δεν προσφέρεται ο χώρος για πολιτικές εκδηλώσεις», μεγαλύτερη και χειρότερη υπεκφυγή απ’ αυτήν δεν υπάρχει, γιατί το Επιμελητήριο στο παρελθόν έχει δώσει βήμα για τη διακίνηση, ανεξαίρετα, όλων των θέσεων, πολιτικών και κομματικών παραγόντων.

Δυσκολεύομαι και δεν θέλω να πιστέψω ότι ο επιμελητηριακός φορέας έκανε «αβάντα» στη Δημοτική Αρχή και το ΚΚΕ, επειδή αντιτίθενται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αν και οργανώνονται για να γίνεται κατανοητός ο ρόλος του ΝΑΤΟ, σε θέματα ασφάλειας, στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της.

Υπάρχει, άραγε, κάποιος άγνωστος, σ’ εμάς τους πολίτες, λόγος που υπαγόρευσε αυτή την ενδεχόμενη εκδούλευση από την πλευρά του Επιμελητηρίου προς το ΚΚΕ και τη Δημοτική Αρχή; Αν υφίσταται ένας τέτοιος λόγος, σημαίνει ότι υφίστανται και κοινές υπόγειες διαδρομές. Ούτε αυτό θέλω να πιστέψω, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να δοθούν εξηγήσεις. Πειστικές και τεκμηριωμένες, βέβαια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ