Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης

0
48

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση σε αυτό το στάδιο των προβλημάτων όσον αφορά την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

“Δεν βρισκόμαστε σε μια διαδικασία δημιουργίας της επόμενης κρίσης”, σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CNews.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 επειδή παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες και ζήτησε από τη Ρώμη να υποβάλει ένα νέο εντός τριών εβδομάδων.

Ο Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι έχει “εποικοδομητικό και σταθερό” διάλογο για την ιταλική κατάσταση και ότι η ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δεν βρίσκεται σε κρίση.

Πάντως, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, έχει διαμηνύσει ότι ακόμα και αν η Κομισιόν στείλει «12 επιστολές», δεν πρόκειται να αλλαχθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας πως η απόρριψη του προσχεδίου προϋπολογισμού από την Κομισιόν ισοδυναμεί με επίθεση κατά της ιταλικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ