Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Οι ελλείψεις υποδομών ευθύνονται για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χ.Α

0
63

Στις ελλείψεις υποδομών και συγκεκριμένα στο ότι δεν υπάρχει κατάλληλη δικαστική αίθουσα για να διεξάγεται επί καθημερινής βάσεως η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποδίδει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης που έχει συμπληρώσει ήδη τα 3,5 χρόνια.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, παρά τις προσπάθειες των δικαστών η δίκη καρκινοβατεί διότι διεξάγεται μόνον 10 ημέρες το μήνα ελλείψει αίθουσας ενώ στην ανακοίνωση παρατίθενται λεπτομερώς στοιχεία για το τί έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι έχουν γίνει ήδη 283 συνεδριάσεις του δικαστηρίου έχουν εξεταστεί περί τους 150 μάρτυρες έχει γίνει ανάγνωση του ογκωδέστατου υλικού της δικογραφίας σε μια δίκη μαμούθ αφού οι κατηγορούμενοι είναι 68.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, επιρρίπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές τις ευθύνες της καθυστέρησης στο Δικαστήριο, οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένουν αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης: Στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68 κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, υπολογίζονται σε 230 οι μάρτυρες υπεράσπισης, έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Μέχρι και σήμερα το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης. Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ