ΝΔ για προϋπολογισμό: Υπερπλεόνασμα με εσωτερική στάση πληρωμών

0
53

Για υπερπλεόνασμα με εσωτερική στάση πληρωμών και εξαντλημένη πλέον φοροδοτική ικανότητα των πολιτών κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο καταγράφεται υστέρηση εσόδων της τάξης των 177 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και 69 εκ. ευρώ στους φόρους περιουσίας (ΕΝΦΙΑ), με τη σωρευτική υστέρηση στους άμεσους φόρους να αγγίζει, στο εννεάμηνο του έτους, τα 400 εκατ. ευρώ.

«Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι πολίτες, εξαιτίας του κυβερνητικού παραλογισμού της υπερφορολόγησης, δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές και η φοροδοτική τους ικανότητα έχει εξαντληθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη 14 δισ. ευρώ σε φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου» τονίζει στη δήλωσή του και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή το υπερπλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση επιτυγχάνεται με την εσωτερική στάση πληρωμών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στις πρωτογενείς δαπάνες, και με την υστέρηση που παρουσιάζουν οι επιστροφές φόρων κατά 507 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ταυτόχρονα, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις καλπάζουν, όπως αποτυπώνεται στα αυξημένα έσοδα από παρελθόντα οικονομικά έτη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έχει οδηγήσει τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο.

Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτό τον παραλογισμό. Στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής είναι η μείωση των φόρων, που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις συμβάλλοντας στην επίτευξη υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης».

Πηγή: ΝΔ για προϋπολογισμό: Υπερπλεόνασμα με εσωτερική στάση πληρωμών | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ