Κουμουτσάκος: Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του Κοτζιά

0
58

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δώσει ο πρωθυπουργός στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά επαναλαμβάνει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά με κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Χθες, ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε την απόφαση του κ. Κοτζιά για περιορισμένη επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό της και σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής μας πολιτικής, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Γιώργος Κουμουτσάκος και συνεχίζει:

«Τα αδιανόητα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό συνδέονται με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά. Για τον λόγο αυτό, ζητάμε σήμερα, με τη διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί στη Βουλή -και επιτέλους στη δημοσιότητα- η επιστολή παραίτησης του τέως Υπουργού Εξωτερικών».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επίσης κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αίτηση κατάθεσης της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά.

«Η πρόσφατη παραίτηση του κ. Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών συνδέεται άμεσα με τη διαχείριση από την κυβέρνηση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως:

  • Η πορεία του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Οι αναφορές του υπουργού της Εθνικής Άμυνας σχετικά με την παραχώρηση βάσεων στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

  • Η δημόσια κατάθεση, από τον ίδιο, εναλλακτικών σχεδίων για τη βαλκανική πολιτική της χώρας.

  • Τη διοίκηση και τη διαχείριση θεμάτων του υπουργείου των Εξωτερικών.

Δεδομένης της ιδιαίτερης σοβαρότητας των θεμάτων αυτών, αιτούμεθα την άμεση κατάθεση την επιστολής παραίτησης του τέως υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, όχι μόνο γιατί έχει δημόσιο χαρακτήρα, αλλά επιπλέον γιατί ο συντάκτης της με δήλωσή του ζήτησε τη δημοσιοποίησή της και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εμπιστευτικότητας ή χαρακτηρισμού της ως προσωπικής», αναφέρει στο σχετικό κείμενο που υπογράφουν συνολικά 14 βουλευτές (Γ. Κουμουτσάκος, Σ. Αναστασιάδης, Σπ.-Άδ. Γεωργιάδης, Στ. Γιαννάκης, Αθ. Δαβάκης, Αν. Δημοσχάκης, Αθ. Καββαδάς, Στ. Καλαφάτης, Σ. Κεδίκογλου, Ιω. Κεφαλογιάννης, Β. Κικίλιας, Ευ. Μεϊμαράκης, Κ. Τασούλας, Κ. Τσιάρας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ