Δήμος στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά με συνεργασίες

0
95
Εντονοι προβληματισμοί για την απόδοση του πολιτικού δυναμικού, το ενδιαφέρον των πολιτών της Αιγιάλειας, αλλά και «εκρήξεις» του δημάρχου για εξωγενείς παράγοντες που πάνε πίσω θέματα του τόπου, χαρακτήρισαν τις διήμερες εργασίες του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν τοπικοί θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς με την «Π», στο Πολυκέντρο της Μυρτιάς Αιγίου.

Αρχισε με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας και τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ π. Ιωακείμ Βενιανάκη να καλεί τους σύνεδρους να καινοτομήσουν και να πράξουν τα δέοντα για την αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς, για να ακολουθήσει ο Θανάσης Παναγόπουλος,π ου ζήτησε από όλους, μια μελλοντική υπόσχεση για καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας, προνοητικά στο κάθε πρόβλημα και όχι πίσω από αυτό, χωρίς καθυστερήσεις προς τους πολίτες, δίχως ωραιοποίηση της πραγματικότητας, αλλά με τόλμη, αποφασιστικότητα και πιο πολύ δουλειά.

Εμφαση έδωσε στα τοπικά αγροτικά προϊόντα, για τα οποία ζήτησε ν’ αγκαλιαστούν ως τα ισχυρά όπλα του τόπου, με συνεχή εκπαίδευση των παραγωγών, ενώ στα αναγκαία έργα μίλησε για «μεγιστοποίηση της συνεργατικής προσπάθειας» που θα φέρει ανάπτυξη. Ειδικότερα ανέφερε την οδική σύνδεση Ολυμπίας οδού-Νέου Λιμανιού, την ολοκλήρωση της νέας γραμμής του τρένου, την περαιτέρω εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου, της παλιάς Χαρτοποιίας, την ολοκλήρωση του αποχετευτικού, την ύδρευση από τον Σελινούντα, την ανάπλαση του ιστορικού-εμπορικού κέντρου, την αξιοποίηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, τη διατήρηση της ΕΒΟ, την ανόρθωση της παράδοσης, τη διαμόρφωση ενός πιο ελκυστικού τουριστικού προϊόντος, την αντιδιάβρωση των ακτών, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση, που έχουν μείνει πίσω, όπως εξέφρασε το παράπονο.

Για συνεργασία μεταξύ του πολιτικού προσωπικού, το οποίο «δεν έχει κάνει αυτά που θα μπορούσε», μίλησε η αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη, προβάλλοντας το έργο της ανάπλασης του κέντρου, για το οποίο εξήγγειλε δημοπράτηση μέχρι τα τέλη του μήνα. Εμφανίστηκε ένθερμη υποστηρικτής μελλοντικών πεζοδρομήσεων με τόλμη και ευθύνη όπως τόνισε (σε Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως), ώστε ο πολίτης να κυκλοφορεί ακίνδυνα και μια ελκυστική ταυτότητα του Αιγίου για τους επισκέπτες. Τον τουρισμό τον χαρακτήρισε «βαρύ πυροβολικό» με 22 παραλίες και 80χλμ. ορεινού όγκου με ομορφιές, διαβλέποντας επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Βασίλης Θ. Χριστόπουλος εστίασε στη μοναδικότητα της ιστορίας, στις σταφιδαποθήκες, στον υδροβιότοπο Αλυκής, στους ποδηλατοδρόμους και κυρίως στις παραλίες τις οποίες παρουσίασε ως «ανεκτίμητο θησαυρό» αφού προσφέρουν χρήμα και θέσεις εργασίας, σημειώνοντας την ανάγκη προσβασιμότητας σε όλους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο δήμαρχος Θ.Παναγόπουλος, παρενέβη δυναμικά, διαπιστώνοντας:

>Σκοπιμότητες πολιτικές και επιστημονικές, που παρεμποδίζουν τις έρευνες για την Αρχαία Ελίκη.
>Μίσος των πολιτών προς το κράτος επειδή τον ταλαιπωρεί.
>Αποφασιστικότητα για λύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη, με τη φράση «εμείς θα πάμε τις βρούμε”».
>Πολιτική και θρησκευτική σκοπιμότητα στην απουσία της «Μυστικής Συνέλευσης Βοστίτσας» από τις εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση τπυ 1821. «Με ποιο δικαίωμα στερούν την ιστορία του τόπου μας» αναρωτήθηκε.
>Κατάντια σε πολλά. «Πόσο κάτω θα φτάσουμε για να κοιτάξουμε πάνω να δούμε ουρανό και φωςς Μην αναρωτιέστε για την κατάντια. Να σηκωθούν να φύγουν όλοι…» είπε απευθυνόμενος στην Πολιτεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ