Πύργος: «SOS» για τη διάσωση της σταφίδας!

0
123

Η προοπτική της καλλιέργειας σταφίδας στην Ηλεία και ο κίνδυνος συρρίκνωσης ή ακόμα και πλήρους εξαφάνισής της συζητήθηκαν αναλυτικά χθες το πρωί στην ημερίδα που οργάνωσε ο νεοσύστατος Όμιλος Φίλων Σταφίδας στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου ΠΕ Ηλείας στον Πύργο με θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της σταφιδοκαλλιέργειας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Ηλίας Ανδριόπουλος, απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για τη διάσωση της σταφίδας, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτραπεί η περαιτέρω συρρίκνωση της καλλιεργήσιμης γης διότι αφενός η σταφιδοκαλλιέργεια μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη μείωση της ανεργίας και αφετέρου είναι προϊόν συνδεδεμένο με την ιστορία του νομού.

«Εκπέμπουμε SOS προς τους παράγοντες της κοινωνίας και τους σταφιδοπαραγωγούς για ένα εμβληματικό προϊόν όπως η σταφίδα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η παραγωγή έχει συρρικνωθεί αλλά υπάρχουν περιθώρια  να μπουν νέοι κλώνοι και φυτείες. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να μεγαλώσει η παραγωγή και οραματικός μας στόχος είναι η ίδρυση θεματικού μουσείου. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει να τα λύσουμε βάζοντας ένα λιθαράκι. Περιμένουμε τη συμμετοχή του κόσμου και να ακούσουμε απόψεις. Να μην πάει άκλαυτη η σταφίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ