Σε λουκέτο οδεύει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο λόγω ναρκωτικών και ανομίας

0
94

Δραματική προειδοποίηση της διοίκησης του Ιδρύματος. Αναπάντητη ακόμη από την Πολιτεία η ανακοίνωση της Συγκλήτου

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στο εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου από την ανεξέλεγκτη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών οδηγεί αναπόφευκτα στην αναστολή λειτουργίας του.

Αυτό προειδοποιεί η διοίκηση του Ιδρύματος σε δραματική ανακοίνωσή της με αποδέκτη την Πολιτεία, που όμως δεν δείχνει να συγκινείται…

Συγκεκριμένα η Σύγκλητος του Ιδρύματος δηλώνει ότι «αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της Πολιτείας, παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να εξετάσει αν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος με όρους που εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων».

Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και έχει ενημερώσει ειδικότερα για το οξύ πρόβλημα της πολυπληθούς και ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους μέσα και γύρω από το Ίδρυμα.

Δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει, μεταλλάσσεται, αλλά δεν επιλύεται και πιθανόν η μη επίλυσή του να οφείλεται στη μονόπλευρη αντιμετώπισή του ως πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ενώ αφορά και σε άλλους τομείς πολιτικής όπως εκείνων της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δομών υποστήριξης, της υγιεινής και της αισθητικής της πόλης και εν γένει της εφαρμογής του νόμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από τη Σύγκλητο, σε συνεδρίασή της εξέτασε διεξοδικά τη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η οποία έχει διαμορφωθεί από την εμπορία-διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, τις θλιβερές εικόνες με παραληρηματικούς ή ημιθανείς χρήστες, διάσπαρτους στους γύρω δρόμους, τις δυσάρεστες οσμές και την έλλειψη καθαριότητας. Οι διαπιστώσεις για τις συνθήκες που επικρατούν είναι εφιαλτικές:

α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και των εργαζομένων στο Ίδρυμα,

β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, και γ) ζημιώνουν τη φήμη και το κύρος του Ιδρύματος.

Για τους λόγους αυτούς η  Σύγκλητος απευθύνεται σε  όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητεί την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και των εμπόρων ναρκωτικών από τους χώρους περιφερειακά των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ακριβώς απαράδεκτη κατάσταση είχαν καταγγείλει και πριν από περίπου έναν χρόνο οι  καθηγητές  της ιστορικής ΑΣΟΕΕ στηλιτεύοντας την τραγική αδράνεια των Αρχών, αφού οι τοξικομανείς έκαναν (και κάνουν) χρήση ναρκωτικών με σύριγγες μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Η σημερινή πραγματικότητα αυτό δείχνει, αφού οι πιάτσες ναρκωτικών μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή δημοτικών και αστυνομικών αρχών. Εκτός από την Πατησίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχα απαράδεκτη είναι και η κατάσταση στη Νομική Σχολή Αθηνών, δίπλα ακριβώς από το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, που έχει μετατραπεί σε «καταυλισμό» χρηστών.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ