Στην Ιταλία βρέθηκε το κλεμμένο ιστιοφόρο από το Μεσολόγγι

0
65
Εξέλιξη υπήρξε στην υπόθεση του κλεμμένου ιστιοφόρου από το Μεσολόγγι. Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:  
Αναφορικά με επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπού που έλαβε χώρα την 13/10/2018 στην περιοχή της Κεφαλληνίας ο οποίος ισχυρίστηκε πως το μισθωμένο σκάφος που επενέβαινε  με το όνομα “SIDDHARTHA”, Ελληνικής Σημαίας είχε βυθιστεί. Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από  Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής και συντονισμένης επιχείρησης με τις Ιταλικές Αρχές, το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε, με διαφορετικό όνομα, 18νμ από την περιοχή Roccella της Ιταλίας. Συνελήφθη ο επιβαίνων ενώ κατασχέθηκε το σκάφος.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού στις 13/10

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι Λιμενικές Αρχές σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό  βύθισης ιστιοφόρου σκάφους. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος ΄΄UHURU΄΄ σημαίας Αγγλίας στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου καθώς και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α» Ν.Π. 3043. Ο 30χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α», ενώ στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμένα Φισκάρδου, καλά στην υγεία του.

Η περιοχή ελέγχθηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος ΄΄UHURU΄΄ στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση ή να εντοπιστούν ευρήματα του ναυαγίου. Κατόπιν διερεύνησης της υπόθεσης και υποβολής έγγραφης μηνύσεως στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω Ι/Φ, συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός για κλοπή, ενώ το σκάφος αναζητείται σε συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ