Εβδομάδα Τουρισμού στη Ναυπακτία

0
53

To Go Nafpaktia συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις του για την προώθηση της περιοχής μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά διοργανώνει την Εβδομάδα Τουρισμού από 27/03 – 02/04/2019.

H περιοχή μας, και με τον όρο αυτό εννοούμε την ευρύτερη περιοχή από το Μεσολόγγι μέχρι και την παραλιακή Φωκίδα, διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να προσελκύσει συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες με υψηλά budget κατανάλωσης, που αναζητούν συγκεκριμένες εμπειρίες. Διαθέτουμε πληθώρα επιλογών για τον επισκέπτη και πρέπει να μπούμε δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να παρουσιάσουμε και να υποστηρίξουμε ένα οργανωμένο και αξιόπιστο τουριστικό προϊόν, ελκυστικό στον τουριστικό πράκτορα και στον εν δυνάμει ταξιδιώτη. Παράλληλα θα πρέπει να αλλάξει ο επαγγελματικός προσανατολισμός της περιοχής, ενισχύοντας την τουριστική ταυτότητα και διευρύνοντας την παιδεία και εξειδίκευση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό.

Κύριος στόχος της Εβδομάδας Τουρισμού είναι η προώθηση  της ευρύτερης περιοχής ως ιδανικός προορισμός, κυρίως για εναλλακτικές διακοπές. Παράλληλα, μέσα από την διοργάνωση σεμιναρίων σχετικών με τον τουρισμό και προωθώντας και πιστοποιώντας νέες τουριστικές ειδικότητες που τις έχει ανάγκη η αγορά, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον τουριστικό προσανατολισμό της πόλης μας.

Οι κυριότερες δράσεις που θα περιλαμβάνει η Εβδομάδα Τουρισμού είναι:

  • Ταξίδι Γνωριμίας (Fam Trip) επιλεγμένων tour operator γραφείων του εξωτερικού, που θα επιλεγούν βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους ώστε να ταιριάζουν με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας.
  • Ταξίδι Γνωριμίας (Fam Trip) καταξιωμένων bloggers και επιλεγμένων δημοσιογράφων (press trip) που θα προωθήσουν την περιοχή μέσα από τις δημοσιεύσεις τους.
  • Σεμινάρια σχετικά με τον τουρισμό (με πιστοποιημένους εκπαιδευτές) όπου θα συμμετέχουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου στους οποίους θα χορηγείται πιστοποιητικό εκπαίδευσης. Τα θέματα των σεμιναρίων θα εστιάζονται στην ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών τουριστικών επιχειρήσεων, στις γενικές αρχές marketing τουριστικής επιχείρησης, στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ενημέρωση για την νομοθεσία που διέπει τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα τουριστικά επαγγέλματα.
  • Workshops και διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής
  • Παράλληλες εκδηλώσεις που θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες

Το Go Nafpaktia μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει και να υποστηρίξει με επιτυχία, μεγάλες διοργανώσεις για την περιοχή. Hellas Rally Raid, Lepanto Folk Festival, Step to a Dream, Παιδικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Fam Trip με τους Travel Blogger Greece, Fam Trip για το μεγαλύτερο Γαλλικό Πρακτορείο FRAM, Summer Camp Ινστιτούτου Γκαίτε στην Άνω Χώρα, Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ είναι κάποιες από τις διεθνείς διοργανώσεις που υποστηρίξαμε με μεγάλη επιτυχία.

Το παραπάνω εγχείρημα απαιτεί την κινητοποίηση και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στις επόμενες εβδομάδες θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα της διοργάνωσης και θα απευθύνουμε κάλεσμα στους επαγγελματίες του τουρισμού για την συμμετοχή τους. Ευελπιστούμε ότι η Εβδομάδα Τουρισμού θα καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για την προώθηση της περιοχής μας, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ