Αντίθετοι στον «Περσέα» οι αστυνόμοι της Ηλείας: «Δεν φτάνουμε»

0
39

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για το σχέδιο «Περσέας», εκφράζοντας την ανησυχία της για τις επιπτώσεις εφαρμογής του στην εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Με τις νέες διαταγές οι αστυνόμοι της Ηλείας καλούνται να καλύψουν έντεκα  νέες νυχτερινές βάρδιες σε εβδομαδιαία βάση και σε περιοχές οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, ενώ αστυνομεύονται ήδη από τα τοπικά  αστυνομικά τμήματα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Παν. Ζώντος.

«Διατάσσεται ενίσχυση από υπηρεσίες της έδρας που ουσιαστικά λειτουργούν με ημίμετρα που αλλοιώνουν την υπηρεσιακή τους δομή και υπόσταση, μη μπορώντας να παράγουν αστυνόμευση. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις εντός των μεγάλων αστικών κέντρων και των πολυσύχναστων περιοχών του Κάμπου. Για παράδειγμα η έλλειψη του αστυνομικού προσωπικού είναι εμφανής στις υπηρεσίες όλου του Νομού αλλά και στις δύο μεγάλες πόλεις του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Στην Αμαλιάδα δεν υπάρχει αυτοτελής αστυνόμευση από το ΑΤ Τάξης και από την Τροχαία. Οι δύο υπηρεσίες λειτουργούν μικτά εξαιτίας της υποστελέχωσης και προσπαθούν να διεκπεραιώσουν  τα περιστατικά  από κοινού με μικτές περιπολίες, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αστυνόμευση σε ένα προβληματικό δίκτυο με θανατηφόρα δυστυχήματα», σημειώνει ο κ. Ζώντος προσθέτοντας ότι επί της ουσίας όλα τα τμήματα του νομού λειτουργούν αναγκαστικά μικτά.

 

ΠΗΓΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ