Νίκος Νικολόπουλος: Αφού κρύβεται ο κ. Πελετίδης, θα τον… ξετρυπώσει η Δικαιοσύνη.

0
155

Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά για την βίλα του δημάρχου στ’ αραχωβίτικα

Συνεπής στη δέσμευσή του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Βασίλη Μάρκου, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων με επίκεντρο τη βίλα Πελετίδη στ’ Αραχωβίτικα (αυθαίρετη δόμηση, κατάληψη δημόσιας έκτασης κ.λπ.)
Στην 15σέλιδη μηνυτήρια αναφορά του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αντλεί στοιχεία από καταγγελίες, υφιστάμενους νόμους, δημοσιεύματα και ζητά να ενεργήσει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, δίνοντας εντολή για κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση.
Ειδικότερα, ο βουλευτής συσχετίζει την αναφορά του με την εθνική τραγωδία στο Μάτι και επισημαίνει ότι η λαϊκή κατακραυγή δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρίες και απαθείς στάσεις σε φαινόμενα αυθαιρεσιών και παρανομιών, που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια και τις ζωές συναθρώπων μας.
Επικεντρώνοντας την αναφορά του στην ιδιοσυστασία των Αραχωβιτίκων υπογραμμίζει ότι είναι πρόδηλη η έλλειψη πρόσβασης στην παραλία, καθώς εμφανίζονται περιπτώσεις καταπάτησης του αιγιαλού και της θάλασσας.
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρεται σε καταγγελίες κατοίκων των Αραχωβιτίκων και στις δικές του κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο αναφέρει:
«Συγκεκριμένα η φερόμενη ιδιοκτησία Πελετίδη βρίσκεται εκτός ζώνης αιγιαλού και τμήμα αυτής εντός ζώνης παραλίας όπως εμφαίνεται στο συνημμένο στο παρόν απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος που συνοδεύει το υπ’ αριθμ. 581Δ/90 ΦΕΚ καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας».
Σε ένα άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κάνει λεπτομερή μνεία των υφιστάμενων νόμων και τις πολυπλοκότητας των ευθυνών των δημόσιων υπηρεσιών.
«ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΤΙΔΗ»!
Εξ άλλου, ιδιαίτερης προσοχής τυγχάνει η κατωτέρω επισήμανση, που φέρνει αντιμέτωπο τον Δήμαρχο με θέσεις και πρωτοβουλίες του πολιτικού του φορέα:
«Και, φυσικά, στο παράδειγμα του Δημάρχου Πατρέων, του πρώτου Πολίτη της πόλης μας, δεν πρέπει η επιδίωξη της “ιδιωτικής του ευτυχίας”, να συνοδεύεται από τον παραγκωνισμό του κοινού συμφέροντος. Ο στόχος της Πολιτικής -και κατ’ επέκταση και του Πολιτικού ανδρός- οφείλει να είναι η υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος. Και φυσικά δεν θα περίμενα από τον Δήμαρχο Πατρέων να γνωρίζει την Ορθόδοξη Γραμματεία και την αγωνία της Εκκλησίας για την προστασία του περιβάλλοντος . Ούτε περίμενα να γνωρίζει αυτό που λέγανε οι Ρωμαίοι: “Uti, non abuti”, δηλαδή να χρησιμοποιείτε και να μην κάνετε κατάχρηση.
Δεν περίμενα, όμως, επίσης να αγνοεί τόσο τις διαχρονικές όσο και τις πρόσφατες θέσεις του Κόμματός του. Δεν περίμενα, δηλαδή ,να αγνοεί την άποψη της ειδικής αγορήτριας του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου ότι «… αντιμετωπίζετε το περιβάλλον σαν εμπόρευμα που μπορεί να το καταπατάει και να το εμπορεύεται όποιος μπορεί να πληρώνει», τη θέση του Κόμματος ότι «”Ανακαλύπτουν” ξανά την αυθαίρετη δόμηση του παρελθόντος, που αντανακλούσε την πολιτική συμμαχιών της άρχουσας τάξης και τη στήριξη της κερδοφορίας του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά σκόπιμα «ξεχνούν» το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.», την παρότρυνση του Κόμματος ότι «Ο αγώνας για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος είναι αγώνας υπεράσπισης για την ίδια μας τη ζωή», τα πύρινα άρθρα του Ριζοσπάστη ότι «Αιγιαλός – Παραλία – Δάση Μετατρέπονται σε ιδιωτικά «φέουδα»!», τις κραυγές των συνδικαλιστών του Κόμματος, όπως της Οργάνωσης εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών του ΚΚΕ , ότι «είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που υπηρετεί, με την πολιτική της, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είτε πρόκειται για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είτε για τις αυθαίρετες βίλες του», το ψήφισμα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας , που σημειώνει ότι το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Eυρωκοινοβούλιο για την τραγωδία στην Ανατ. Αττική «επιχειρεί να αθωώσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τις εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες τους, για την εγκατάλειψη των υποδομών πρόληψης και προστασίας, τις ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα και τα μεγάλα κενά σε πυροσβέστες, τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της γης, τις παρεμβάσεις των επιχειρηματιών.»
Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν όλοι οι παραπάνω για την αυθαίρετη δόμηση και το θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης του αιγιαλού, για την μετατροπή του αιγιαλού σε ιδιωτικά «φέουδα», για τις αυθαίρετες βίλες και για την εγκατάλειψη των υποδομών πρόληψης και προστασίας, αλλά και για τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της γης στα “Αραχωβίτικα” του Δήμου Πατρέων».
«ΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΘΑ ΤΟΝ… ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»!
Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Έπραξα ό,τι επιβάλλει το κοινό αίσθημα, σύμφωνα με την προ εβδομάδος δέσμευσή μου. Ο κ. Πελετίδης έχει επιλέξει τη σιωπή και το σκοτάδι. Εγκαλείται για αυθαιρεσίες και παρανομίες, νοιώθει στριμωγμένος και κρύβεται. Κατέθεσα, λοιπόν, την μηνυτήρια αναφορά μου και είναι πλέον δουλειά της Δικαιοσύνης να τον… ξετρυπώσει και να φέρει στο φως τις αυθαιρεσίες και παρανομίες, εφόσον κάτι τέτοιο προκύψει από την διερεύνησή τους.
Δεν θα επέμενα, αν δεν σιχαινόμουν την αλα καρτ ηθική. Ένας πρόσθετος λόγος που επιμένω είναι οι θέσεις του ΚΚΕ και στελεχών του. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται τιμητές για τα ανομήματα των άλλων και την ίδια στιγμή οι ίδιοι να παραμένουν στο απυρόβλητο και να επιδιώκουν το ακαταδίωκτο ό,τι κι αν κάνουν. Έχω την περιέργεια. Με βάση αυτά που έχουν πει, θα έλθουν μάρτυρες κατηγορίας ο κ. Κουτσούμπας, η κ. Μανωλάκου και όποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ υπερασπίζεται τη νομιμότητα;
Ας αλλάξει τακτική ο κ. Πελετίδης. Το έντιμο, το ηθικό, το νόμιμο και το αντρίκειο είναι να γκρεμίσει μόνος του τον μαντρότοιχο που κρύβει την παραλία, προσφέροντας ανακούφιση και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των Αραχωβιτίκων. Θα συμφωνήσει στο τέλος ότι η «ιδιωτική ευτυχία» του δεν συνάδει με τη δυστυχή ανασφάλεια των συμπαραθεριστών του».
Από την πλευρά του ο νόμικος σύμβουλος Βασίλης Μάρκου, δήλωσε:
«Καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση διαφόρων αδικημάτων στ’ Αραχωβίτικα για να προλάβουμε ένα νέο Μάτι, για το οποίο έχουμε καταθέσει αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.
Επιδίωξή μας είναι να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες για αυθαίρετη δόμηση σε προστατευόμενο χώρο από το δίκτυο NATURA και συνακόλουθα για έκθεση σε κίνδυνο των κατοίκων των Αραχωβιτίκων.
Με τα θέματα της οικολογίας και της κοινωνικής ολότητας δεν αρκεί μόνο να γίνονται βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά εκείνοι που τις διατυπώνουν πρέπει να είναι και συνεπείς με τα λεγόμενά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ