Μετά το σάλο για Σαββίδη τώρα τα «μαζεύει» η κυβέρνηση

0
35

Το δημοσίευμα της NYT προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κυβερνώντες. Δεν περίμεναν ότι θα δημιουργούνταν τόσο μεγάλος ντόρος. Από την μία πλευρά φάνηκε καθαρά η αμερικανική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, που παρουσιάζει τους κυβερνώντες ως μαριονέτες των δυτικών, και από την άλλη η άμεση αντίδραση και δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού σχετικά με την υποτιθέμενη εμπλοκή του κ. Σαββίδη τους ανάγκασαν να προχωρήσουν σε διάψευση.

Το Μαξίμου επάνω στον πανικό του να «μαζέψει τα αμάζευτα», για την μεγάλη γκάφα, αλλά και για το στυγνό «δόσιμο» της ΝΥΤ, παρουσιάζεται τώρα δήθεν να αντιδρά «άμεσα» στο δημοσίευμα που αναφέρεται στον «πόλεμο» ΗΠΑ-Ρωσίας στην ΠΓΔΜ και τον ρόλο του ισχυρού άνδρα της Θεσσαλονίκης Ιβάν Σαββίδη.

Όπως είχαμε γράψει χθες, και ήμασταν οι μόνοι που μιλάγαμε για στοιχεία-«μαϊμού» σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι αμερικανικές αρχές φέρονται να παρέδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαββίδη με Ρώσους αξιωματούχους που αποδείκνυαν δήθεν τον ρόλο και την ανάμειξή του στα εγχώρια της γείτονας, και σύμφωνα με τις οποίες ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσο σε «εξαγορά» πολιτικών, όσο και φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων.

Οι εγχώριοι κλόουν στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι δήθεν «η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη χώρα και δεν επιτρέπει σε καμία τρίτη χώρα να παρέμβει στα εσωτερικά της» και επινοώντας διάφορες άλλες παρόμοιες μυθοπλασίες, σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφεραν πως: «Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT». Κατ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των ΝΥΤ, τίθεται το εύλογο ερώτημα με ποια ακριβώς στοιχεία προχώρησε στην απέλαση των δύο Ρώσων; Θέλει μήπως να μας πείσει το Μαξίμου, ότι όλα αυτά προέρχονται από ανεξάρτητες έρευνες των εγχώριων μυστικών υπηρεσιών; Μη τρελαθούμε τελείως!

Με στοιχεία από real.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ