Παρέμβαση Νικολόπουλου στο Υπ.Υποδομών «Σε 23 χρόνια, κτηματογραφήθηκε μόνο το 8,6% της χώρας!»

0
105

 

«Η κτηματογράφηση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην ολοκληρωθεί ποτέ», υπογραμμίζει ο Νίκος Νικολόπουλος, που σημειώνει ότι μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, κτηματολόγιο έχει μόνο 8,6% της χώρας!».

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος, που με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υποδομών, σημειώνει την αναγκαιότητα της κτηματογράφησης, αλλά και τις αβελτηρίες που υπάρχουν και οι οποίες δεν δείχνουν να ξεπερνιούνται.

Με αιχμηρότητα, ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το Κτηματολόγιο είναι πολύτιμο. Γιατί μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά στον πολεοδομικό κλάδο, την οποία δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τα «βεγγαλικά» περί κατεδάφισης αυθαιρέτων, να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και το περιβάλλον, αλλά και να φέρει στην Ελλάδα μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις, καθώς κανένας δεν επενδύει τα λεφτά του εάν δεν έχει ξεκάθαρο νομικό και κτηματολογικό καθεστώς».

Προσθέτει όμως ότι «έτσι όπως σχεδιάζεται και εκτελείται το έργο, η πραγματικότητα είναι ότι η κτηματογράφηση της Ελλάδος πολύ απλά δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ» και αναφέρει την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που ανέφερε ότι η κτηματογράφηση στην Ελλάδα βρίσκεται στον αέρα και αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, εκτιμώντας ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2030!

«Ίδιες είναι και οι απόψεις των ειδικών σε σχέση με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα χαρτογραφικά υπόβαθρα των δασικών χαρτών, τα οποία ανέλαβε να φτιάξει η εταιρία του κτηματολογίου, θα δημιουργήσουν αμφισβητούμενο αποτέλεσμα, το οποίο θα προκαλέσει χιλιάδες ενστάσεις και προβλήματα» σημειώνει, στιγματίζοντας την μείωση των έμμισθων δικηγόρων που ασχολούνταν με την κτηματογράφηση.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, θέτει δώδεκα κρίσιμα ερωτήματα. Μεταξύ άλλων:

  • Γιατί μετά από 23 χρόνια έχει ολοκληρωθεί μόνο το 8,6% κτηματογράφησης της χώρας;
  • Ισχύουν όσα ανέφερε η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας;
  • Αρκούν οι δικηγόροι που έχουν απομείνει για να αναλάβουν τον έλεγχο;
  • Τι απαντάει το Υπουργείο στις καταγγελίες ότι ακολουθούνται παρελκυστικές τακτικές με στόχο την καθυστέρηση και «διαώνιση» του έργου της κτηματογράφησης;
  • Αναλαμβάνει το Υπουργείο κάποια χρονική δέσμευση για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ