Μέτωπο των “30” για Πατρών- Πύργου

0
52

Περί τους 30 φορείς, παραγωγικοί και πολιτικοί, από Αχαΐα και Ηλεία συµφώνησαν χθες το απόγευµα να συγκροτήσουν µέτωπο για το έργο της Πατρών-Πύργου και γενικότερα την έναρξη υλοποίησης των µεγάλων υποδοµών που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της Βόρειας και ∆υτικής Πελοποννήσου. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Οµοσπονδία Εµπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΟΕΣΠ&Ν∆Ε) η οποία κάλεσε χθες στην Αµαλιάδα τα µέλη της, βουλευτές και άλλους φορείς, για την Πατρών- Πύργου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία των βουλευτών ∆ηµήτρη Μπαξεβανάκη (ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας) και Γιάννη Κουτσούκου (ΚΙΝΑΛ Ηλείας) αλλά και του δηµάρχου Ηλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εκφράστηκε προβληµατισµός για την καθυστέρηση έναρξης του έργου και τις συνεχείς αναβολές σχετικά µε τα χρονοδιαγράµµατα υλοποίησης του.

Συµφωνήθηκε να υιοθετηθεί ψήφισµα διαµαρτυρίας και να προχωρήσουν κινητοποιήσεις και στους δύο νοµούς. «Η Πατρών – Πύργου θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει. Αντ’ αυτού, µέρα µε τη µέρα, αυξάνονται οι φωνές προειδοποίησης για την πιθανότητα το έργο είτε να µην ξεκινήσει, είτε να προχωρήσει µε µεγάλες καθυστερήσεις και αµφισβητούµενες διαδικασίες. Η Πατρών-Πύργου µε ολοκλήρωση στην Τσακώνα αλλά και ο σιδηρόδροµος στην Πελοπόννησο είναι βασικές προϋποθέσεις προκειµένου να αναπτυχθεί η ενδοχώρα και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήµατά της, το παραγωγικό δυναµικό και τόποι µε µεγάλη ιστορική αξία, µεγάλο πολιτιστικό και πολιτισµικό υπόβαθρο» αναφέρει στην «Πτ∆» ο πρόεδρος της ΟΕΣΠ&Ν∆Ε Γιώργος Βαγενάς.

Το ψήφισµα υπογράφουν, µεταξύ άλλων, ο Εµπορικός Σύλλογος Πάτρας, το Επιµελητήριο Ηλείας, ο ∆ικηγορικός Σύλλογος Πύργου κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ