Η Πάτρα απέκτησε τον δικό της «Ρουβίκωνα»

0
49

Κανένα απτό στοιχείο δεν είχε μέχρι και χθες το απόγευμα η ΕΛΑΣ για την «επίσκεψη» με μπουκέτο από μολότοφ που της επιφύλαξαν «ρουβικονοειδώς» μια διμοιρία του αντιεξουσιαστικού χώρου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η προανάκριση, που ξεκίνησε άμεσα, δεν είχε σημειώσει κάποια ιδιαίτερη πρόοδο. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως είναι γνωστό, οι δράστες κινούνται με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η ταυτοποίησή τους, ακόμα και αν βρεθεί οπτικό υλικό. Αλλά υπάρχει οπτικό υλικό; Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν από παράδρομους, για να μην κινήσουν την υποψία, αλλά και για να μη «συλληφθούν» από κάμερες ασφαλείας, που συνήθως τοποθετούνται σε πιο κεντρικούς χώρους. Η ΕΛΑΣ αναμένει, παράλληλα, τη δημοσιοποίηση του αιτίου της επίθεσης, για το οποίο το Μέγαρο αποτέλεσε συμβολικός στόχος των αναρχικών. Η ανάληψη της ευθύνης μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στην εστίαση των ερευνών.

> Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων «καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή καταδρομική επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων, με ρίψη βροχής από βόμβες μολότοφ, εναντίον Αστυνομικών που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας. Η άμεση αντίδραση, τα αντανακλαστικά και η ετοιμότητα των Συναδέλφων μας ευτυχώς αποσόβησε περαιτέρω δυσάρεστα γεγονότα που θα έθεταν σε κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των ιδίων, αλλά και διερχόμενων Πολιτών στην πιο πολυσύχναστη, κατά τις νυκτερινές ώρες, περιοχή της Πάτρας.

Κυρίως όμως καταδικάζουμε τις πολιτικές και τις ιδεοληψίες, οι οποίες έφεραν σε αυτή την πραγματικότητα την χώρα, δίνοντας συνεχόμενα άτυπη ασυλία σε ομάδες ατόμων που αναπτύσσουν τέτοιες βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές. Δυστυχώς από την στιγμή που η συντεταγμένη Πολιτεία επιτρέπει τέτοια φαινόμενα στοχοποίησης του Αστυνομικού, κανείς δεν μπορεί να μιλά για ασφάλεια και προστασία του Πολίτη». Υπογράφουν ο πρόεδρος Στ. Τσεκούρας και ο γραμματέας Γ. Μπαλάσης.

> Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΚΙΝΑΝ Ηρακλής Ρούπας έκανε το ακόλουθο σχόλιο. «Εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βυθίσει τη χώρα στην ανομία. Αντί να λάβει σοβαρά τα μέτρα της, για να την αντιμετωπίσει, βάζει σε καίριες θέσεις που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών υπουργούς με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των πολιτικών τους παιχνιδιών.

Έρμαια αυτής της συμπεριφοράς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και οι ένστολοι, οι οποίοι προσπαθούν να εκτελέσουν το λειτούργημά τους, φοβούμενοι ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή Τρανό παράδειγμα το χθεσινό συμβάν που παρέδωσε την Αχαΐα για πρώτη φορά στα χρονικά, στα χέρια των μπαχαλάκηδων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ