Νίκος Νικολόπουλος: Έκθετος ο Δήμαρχος της Πάτρας – συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

0
147

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                     Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018

 

Συνέντευξη τύπου Νίκου Νικολόπουλου για τη βίλα του Πελετίδη

Έκθετος ο Δήμαρχος της Πάτρας για το σπίτι στα Αραχωβίτικα

Παρουσιάσαμε τα συμβόλαια και την απάντηση του ΥΠ.ΟΙΚ.

 

«Μόνο στο Καρναβάλι επιτρέπεται να φοράει τη μάσκα της ηθικής και της νομιμότητας ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Τώρα, πέντε μήνες πριν από τις αποκριές, δεν έχει αυτό το δικαίωμα, καθότι έχει πιασθεί με τη «γίδα στη πλάτη» κι όμως σφυρίζει αδιάφορα!

Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα ο Δήμαρχος με τις αυθαιρεσίες και παρανομίες της οικογενειακής βίλας του στ’ Αραχωβίτικα.

Μέχρι τώρα, δια της σιωπής του, έχει «ξεγλιστρήσει» από τις τεράστιες ευθύνες του, ενώ ποντάρει στη ρήση που λέει ότι «ένα θαύμα διαρκεί τρείς» μέρες και μετά ξεχνιέται.

Αμ δε! Εμείς θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε κάθε εξέλιξη, μέχρι να παραδεχθεί ο Πελετίδης την διάτρητη ηθική του υπόσταση.

Είναι καιρός, άπαξ δια παντός, να ξεμπλέξουμε με τις υποκριτικές κομμουνιστικές ηθικές και την δήθεν υπεροχή τους έναντι των όποιων άλλων.

Φέρνω σήμερα στο φως το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας της βίλας, που αγοράσθηκε, εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, 270.000 ευρώ. Φαντασθείτε τον πλούτο ενός κομμουνιστή γιατρού, που μέσα στην ανασφάλεια της μνημονιακής καταιγίδας, έχει την άνεση μιας τέτοιας αγοράς.

Άρα, κατά την κρίση μου, μακριά κάθε ανασφάλεια από τον Πελετίδη και γι’ αυτό έχει κάθε δικαίωμα ο συνδημότης μας να σχολιάζει ποικιλοτρόπως την οικονομική ευμάρεια του Δημάρχου του, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία του Πατραϊκού λαού αγκομαχάει για να τα φέρει βόλτα.

Έχει δε, το θράσος να παριστάνει τον κοινωνικά ευαίσθητο απέναντι σε συμπολίτες μας με λεφτά άλλων συνδημοτών μας.

Το συμβόλαιο αγοράς αναφέρει ορθά- κοφτά ότι ένα ευμέγεθες κομμάτι της βίλας είναι κτισμένο αυθαίρετα και παράνομα στον αιγιαλό και την παραλία.

Η αγοραπωλησία έγινε πριν από 4 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πελετίδης έκανε τον «ψόφιο κοριό».

Δεν παρέλειπε, όμως, να απολαμβάνει την «θωρακισμένη», με μια μάντρα- βουνό, πολυτελή παραθεριστική του κατοικία κι ας πάνε να πνιγούν οι κάτοικοι των Αραχωβίτικων.

 

Κατά κυριολεξία ας πάνε να πνιγούν ή να καούν, όπως στο Μάτι!

Η κατηγορηματικότητά μου, γύρω από τα αλλεπάλληλα ατοπήματα του Δημάρχου είναι επικυρωμένη με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που αναφέρει, απατώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβασή μου:

«Συγκεκριμένα η φερόμενη ιδιοκτησία Πελετίδη βρίσκεται εκτός ζώνης αιγιαλού και τμήμα αυτής εντός ζώνης παραλίας όπως εμφαίνεται στο συνημμένο στο παρόν απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος που συνοδεύει το υπ’ αριθμ. 581Δ/90 ΦΕΚ καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας.

Η Κ.Υ. Αχαΐας με το υπ’ αριθμ. 28247/03-042018 έγγραφό της ζήτησε στοιχεία για τη ζώνη παραλίας από το Δήμο Πατρέων ο οποίος με τα υπ’ αριθμ. 25469/Π4475/2018/04-05-2018 & 39834/Π6843/2018/12-06-2018 έγγραφά του μας ενημέρωσε ότι δεν έχει συνταχθεί η από το ν.5269/31 προβλεπόμενη πράξη αναλογισμού αποζημίωσης και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν στοιχεία εάν υπάρχουν ρυμοτομούμενες εκτάσεις και επικείμενα που δεν έχουν αποζημίωσης και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν ρυμοτομούμενες εκτάσεις και επικείμενα που δεν έχουν αποζημιωθεί, ούτε διαθέτουν συμβολαιογραφικές πράξεις παραχωρήσεων σε κοινή χρήση…».

Στο σημείο αυτό, επιβάλλεται να στηλιτεύσω ξεχωριστά την αλά καρτ κομμουνιστική ηθική του κ. Πελετίδη, υπενθυμίζοντας δική του παρέμβαση προς την Επιτροπή του άρθρου 18, του ν.2218/1994, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κατά του Δήμου Πατρέων, για κτίριο και περιβάλλοντα χώρο στα Κρυά Ιτεών που προοριζόταν για αναψυκτήριο.

Τον Δεκέμβρη, λοιπόν, του 2004, ο κ. Πελετίδης και ο κ. Κορδάς τόνιζαν ότι «δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Πατρέων να είναι καταπατητής και κατασκευαστής αυθαιρέτων στην παραλία και τον αιγιαλό» και αξίωσε την κατεδάφισή τους!

Έκαναν προσφυγή στην Επιτροπή της Περιφέρειας με τις υπογραφές τους.

Εδώ τις έχω. Σήμερα ο κ. Δήμαρχος θα βάλει την υπογραφή του και θα ζητήσει να γκρεμισθούν οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες της βίλας του;

Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Πελετίδης προτάσσει την ηθική, την τιμιότητα, και τη νομιμότητα, όταν είναι να συνετισθούν και να πειθαρχήσουν οι άλλοι και όχι ο εαυτός του.

Εν πάσει περιπτώσει, αφού δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και δη σαν πρώτος πολίτης της πόλης και εννοεί να υπηρετεί μόνο την αλά καρτ ηθική του, υπάρχει και η Δικαιοσύνη.

Η αξία της βίλας, σύμφωνα με το συμβόλαιο, ανέρχεται σε 270.000 ευρώ.

Η αξία της παραλίας είναι ανυπολόγιστη.

Άρα υποχρεούται η όχι η Δικαιοσύνη να επέμβει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ και να ερευνήσει;

Μάλιστα, υπάρχουν φωτογραφίες και φαίνεται να «ακουμπούν» στη θάλασσα και άλλες διπλανές βίλες, άρα έχουμε μεγαλύτερη κατάληψη ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας έκτασης και φράζεται η πρόσβαση στη θάλασσα, άρα εκτίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κλπ.

Νομίζω και ευελπιστώ ότι δεν θα μείνουν, τελικά απαθείς η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες ελεγκτικές και οικονομικές αρχές.

Θέλω να θυμίσω στον κ. Πελετίδη ότι βρίσκονταν εν υπνώσει επί μακρόν, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου «Αθήνα 1997» στο οποίο είχε πρωταγωνιστήσει ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού και μετέπειτα δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Φούρας.

Είχε, λοιπόν, τη βεβαιότητα ότι θα «την σκαπουλάρει».

Ας τον ρωτήσει σήμερα, τι «τραβήγματα» έχει με τη Δικαιοσύνη και τις φορολογικές υπηρεσίες του Κράτους»!

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης μπορείτε να δείτε εδώ:

Έτσι που το πάει, ο Πελετίδης θα έχει την… τύχη του Φούρα!   https://youtu.be/8MOjtTCzu0o

Επισυνάπτονται όλα τα  σχετικά έγγραφα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ